Vatan...

Engellilerin Feryadı

Önerilen İletiler

1756.jpg

Son dönemde engellilerin ismini kullanarak dergi ve hediyelik eşya satışı yapanlar İl Dernekleri Müdürlüğünün takibinde. Ahmet Mıhçı, istismara izin verilmemesini istedi

AHMET MIHÇI: ADIMIZI KULLANMASINLAR

Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, son günlerde piyasada satışı ve ismi artan engelliler dergileri ile kendilerinin istismar edildiklerini söyledi. Mıhçı, “Şehrimizin kalabalık yerlerinde engellilere yardım toplama amacıyla çeşitli dergiler satılıyor. Bunların çoğundan bizim haberimiz bile yok. Vatandaşlarımız ne olduğu belli olmayan bu tür yayınlara ve satış yapan kişilere inanmasın” dedi. DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ: “ART NİYETLİ KİŞİLER TAKİPTE”

İl Dernekler Müdürlüğü yetkilileri ise bu tür haksız kazanç sağlayan dernekler ve kişiler ile mücadelede önemli bir mesafe kat ettiklerini söyledi. Yetkililer, “Haksız kazanç ve çıkar sağlamaya çalışan bu derneklerin genelde engelli, özürlü, görmeyenleri koruma, lösemili hastalara yardım, sosyal yardımlaşma gibi isimlerle insanların vicdani duygularını sömürerek insanları yanıltmak için çalışmalarına kesinlikle izin vermeyeceğiz.

Kalabalık yerleri ve konutların yoğun olduğu bölgelerde evleri tek tek ziyaret ederek ‘dergi satışı’ adı altında bağış toplayan istismarcılara engelli vatandaşlar tepki gösterdi. İl Dernekler Müdürlüğü de şikayetler üzerine harekete geçti.

Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, engeliler olarak hiçbir şekilde dergi veya her hangi bir yayın organlarının olmadığını vurguladı. Ahmet Mıhçı, “Şehrin kalabalık yerlerinde veya büyük iş merkezlerinde engellilere yardım toplama amacıyla çeşitli dergiler satılıyor. Bu dergilerin hepsi için aynı şeyi söylemek mümkün değil ama bazılarının bizlerin adını kullanarak haksız kazanç sağladıklarını düşünüyoruz. Engelliler dergisi adı altında satılan bazı dergilerin içeriğinde engelliler ile ilgili hiçbir etkinlik, proje veya yardım yapıldığı ile ilgili bir haber olmadığı gibi elde edilen gelirin nerede harcandığına dair bir açıklama yok. Bunun için adımızın kullanılarak haksız kazanç elde edildiğini düşünüyoruz” dedi.

Sakatlar Derneği Konya Şubesi olarak derneğe üye tüm engellilerin her türlü sıkıntılarına ve sorunlarına çözüm bulmak için büyük çaba harcadıklarının da altını çizen Mıhçı, “Biz dernek olarak üyelerimizin ihtiyaçlarının giderilmesi için elimizden gelen her türlü çalışmayı yaptık. Bunları yaparken de ne para topladık nede böyle bir yayın organı yayınladık. Bunlar tamamen bizim adımızı kullanarak yapılan istismardır. Bu konuyu yetkililer ile de görüştük ve önlem alınması için birlikte çalışma içerisinde olduk. Adımızın kullanılmasına ve haksız kazanç elde edilmesine gücümüz yettiği sürece izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN HAKSIZ KAZANÇ UYARISI

İl Dernekler Müdürlüğü yetkilileri ise bu tür haksız kazanç sağlayan kişi, kurum veya derneklerle mücadelede önemli bir mesafe kat ettiklerini söyledi. Yetkililer, “Son zamanlarda özellikle ilimizde kurulu bulunan ve diğer illerden gelen özürlü ve engelliler adına kurulmuş derneklerin bazılarının amaçlarının dışında çalıştıkları belirlendi. Bu dernekler tüzüklerinde belirtilen amaçlarını gerçekleştirebilmek veya derneğe gelir elde etmek için sözde özürlülere, eğitime, lösemililere, ihtiyacı olan yoksul vatandaşlara destek olma amacıyla gazete, dergi, anahtarlık, cüzdan, kalem gibi malzemelerin satışını yaptıkları tespit edildi” diyerek vatandaşların bu konuda biraz daha duyarlı olmalarını istedi.

Ayrıca bu satışları yapan kişilerin suç işlediklerini de dile getiren yetkililer, “Bu tür istismarlara yönelik faaliyet gösteren derneklerin tüzel kişilikleri adına iktisadi işletmeler teşekkül ettirildiği, satış esnasında her hangi bir belge düzenlemediği için kayıt dışı satış yaparak kazanç elde ettiği belirlendi. Haksız kazanç ve çıkar sağlamaya çalışan bu derneklerin genelde engelli, özürlü, görmeyenleri koruma, lösemili hastalara yardım, sosyal yardımlaşma gibi isimlerle insanların vicdani duygularını sömürerek insanları yanıltmak için çalışmalarına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Gerçek ihtiyaç sahibi kişilerin haklarının art niyetli kişiler tarafından alınmasına da şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada izin vermeyeceği. Konu ile ilgili çalışmalarımızı ise Emniyet Müdürlüğü ve dernekler ile birlikte yürütüyoruz. Vatandaşlarımızdan da bu tür satış yapan kişilere inanmamalarını ve şüpheli gördükleri kişileri polise haber vermelerini istiyoruz” diye konuştu.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Engellilerin Özgürce Yaşamalarına Engel Olunduğu Yetmiyormuş Gibi...

Bir de Böyle Engellileri Kullanarak insanları Dolandıran Kişiler de Yok mu Artık Ne Diyeceğimi Bile Bilemiyorum....

Teşekkürler Abicim Paylaşımın İçin...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap