Vatan...

Atandılar Ama Kitapları Yok

Önerilen İletiler

1985.jpg

Gören öğrencilere ders verecek olan ve mesleğe bu yıl ilk kez adım atan 65 görme engelli öğretmen kitapları ve kılavuzları verilmediği için zor günler geçiriyor.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı bu yıl Türkiye genelinde 65 görme engelli öğretmenin atamasını gerçekleştirdi. Ancak, bu öğretmenlere girdikleri sınıfların ders kitapları ve öğretmen kılavuz kitapları henüz yollanamadı.

Görme engelli öğretmenlerin ders kitaplarının CD’leri Ders Aletleri Yapım Merkezi’nde hazırlanıyordu ancak, bilinmeyen nedenle bu eğitim öğretim yılı öncesinde bu merkezde gerekli hazırlık yapılmadı. CD’ler hazırlanmayınca, gören öğrencilerin derslerine giren görme engelli öğretmenlerin ders kitapları ve kılavuz kitaplarının basımı da gecikti.

Sıkıntıları arttı

Görme engelleri nedeniyle zaten birtakım zorluklar yaşayan öğretmenlerin sıkıntısı ders kitabı bulunmaması nedeniyle daha da artarken, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, kitap basımlarının geçtiğimiz hafta tamamlandığını, en kısa sürede öğretmenlere ulaştırılacağını bildirdi.

Öğrenciler kitapsız

Ankara Hürriyet, Görme Engelliler Okulu ve Basımevi’nde yaşanan atama krizi nedeniyle, görme engellilerin de kitapsız kaldığını duyurmuştu. Braille alfabesiyle basılması gereken matematik ve fen bilgisi kitaplarının bir kısmı hala görme engelli öğrencilere ulaştırılamazken, gören öğrencilerle birlikte kaynaştırma eğitimi alan görme engelli öğrencilerin de matematik kitaplarının henüz yollanamadığı öğrenildi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap