Vatan...

Yabancılardan Engelli Ressama Destek

Önerilen İletiler

1756.jpg

Ortaca’nın Dalyan beldesinde yaşayan engelli ressam Gülay Çolak, köye yerleşen yabancıların yardım elini uzatmasıyla çok istediği resim atölyesine kavuştu.

Bir dönem Engelliler Meclis Başkanlığı yapan Gülay Çolak’a yabancılar tarafından yardım eli uzatarak, evinin yanındaki odunluğu pırıl pırıl bir resim atölyesi haline getirilmesine yardımcı oldular.

Yakın bir dostlarının bir gün kanserden ölen babasının resmini yapmasını istediğini belirten Gülay Çolak, o gün resme yeniden döndüğünü kaydetti. Geçen yıl Okçular İlköğretim Okulu’nun duvarlarına Okçular köyü’ne yerleşen İngiliz Vatandaşı Alan Fenn ve eşi Janet Surman ile İskoçyalı Fiona Mac Rae ile resimler yapınca, köyde yaşayan yabancıların kendisine destek olduğunu anlattı.

Çolak; “Okçular Köyü’nde yaşayan John Codling, Stave Smith, Tina Roymattingly, Karl Pilcher, Therasa ve Rolant Whideof, Joes Macrhe, Alan Fenn, Janet Surman, Len Young, Fiona Malrae ile Nazan Albayrak, Muhtar Ömer Çoban ve eşi Zennur Çoban ile Köy Muhtarlık Azası Bayram Özal, el ele verdiler. Evimin yanında salaş durumda olan odunluğu restore ederek bana da tek kuruş para harcatmadan pırıl pırıl bir resim atölyesi haline getirdiler. Şu an çok mutluyum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

1979 yılında Okçular Köyü’nde doğan Gülay Çolak, Denizli Kız Meslek Lisesi Resim Bölümü’nü bitirdikten sonra resim öğretmenliği sınavlarına girdiğini belirtti. Yetenek sınavını geçip mülakatta elenince bu konuyu kapatan, Denizli’de Suat Çolak ile evlenerek desinatör olarak bir fabrikada çalışmaya başlayan Çolak’ın 1997 yılında çocukları Ayşe dünyaya geldi. Hayatının 1 Temmuz 2001’de 22 yaşında iken trafik kazasıyla altüst olduğunu kaydeden Çolak, “Kazadan iki ay sonra omurilik felçlisi olup, bir daha asla yürüyemeyeceğimi öğrendim. Köye geldiğimde hayata küsmüştüm. Sırtımdaki platin kırılıp akciğerlerim su toplayınca doktorlar bana yüzde 10 yaşama şansım olduğunu söyledi. Herkesle vedalaştım. 18 saat süren ameliyat sonrasında 7 milyar lira hastane masraflarımın 3,5 milyarını ödeyemeyince Ankara’da Ayaş Hastanesi’nde rehin kaldım. O günlerde saçlarım döküldü” dedi.

SERGİ AÇMAK İSTİYOR

İleride bir sergi açmayı çok istediğini ifade eden Çolak, “İnsanlar bizlere acımasınlar, sadece imkan yaratılsın yeter. Hayat güzel ile çirkinin iç içe girdiği, herkesin başka bir pencereden baktığı çeşitlilik ülkesidir. Ben o pencereyi kendi yaratanlardan biri olarak renklerin dünyasından bakıyorum hayata. Çünkü asıl olan yaşamak, sevdiklerinle bir gün daha güneşin doğuşunu görebilmektir” diye konuştu.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap