Vatan...

İşitme Engelliler İçin Kanal Açıldı..

Önerilen İletiler

isitme_engelli.jpg

Çanakkale İşitme Engelliler Derneği Başkanı Tolga Sezer ve 6 arkadaşı, kendileriyle aynı kaderi paylaşanlar için televizyon kanallarında yeterli sayıda program olmaması üzerine harekete geçti.

İnternet üzerinden Sessiz TV'yi kurarak işitme engellilerin sesi olmayı başardı.

Televizyon kanallarında gerek haber bültenleri, gerekse diğer programlarda alt yazı ve işaret diliyle anlatımın yeterli düzeyde olmamasından yakınan işitme engelliler, internet ortamında kurulan Sessiz TV ile sevindi. Çanakkale İşitme Engelliler Derneği Başkanı Tolga Sezer, kendisi gibi işitme engelli Ahmet Tan, Murat Yıldız, Celal Kurtuluş, Murat Kızak, Recep Kasap ve Aziz Topuz ile birlikte www.sessiztv.net adresiyle Sessiz TV'yi kurdu. Sekiz ay önce yayın hayatına soktukları internet televizyonu ile işitme engellilerin sesi oldu.

Çanakkale İşitme Engelliler Başkanı ve Sessiz TV'nin yönetmeni Tolga Sezer'in en büyük yardımcısı, sitenin editörlüğünü üstlenen ağabeyi engelsiz Tuncay Sezer oluyor. İnternet cafe işleten Tuncay Sezer, siteyi sürekli güncelleyerek işitme engelli kardeşi ve arkadaşlarına büyük katkı sağlıyor. Sessiz TV'de, televizyonlarda yayınlanan çok önemli haberler yönetmen Tolga Sezer tarafından kamera karşısında işaret diliyle anlatılıyor. Video görüntüsü olarak siteye yüklenen haberler işitme engellilerin hayatta neler olup bittiğini öğrenmesini sağlıyor. Sitede, haberlerin yanı sıra, işitme engelliler el işaretleri ve işitme engellileri ilgilendiren çok sayıda video görüntüsü de yayınlanıyor. Yine İşitme Engelliler Futbol Ligi fikstürü ve maç sonuçları ile puan durumu da Sessiz TV ile işitme engellilere ulaştırılıyor.

Sessiz TV kurucusu Tolga Sezer, internet televizyonunu günde 200'ün üzerinde kişinin ziyaret ettiğini, ancak kısa sürede bu rakamın çok daha artacağına inandığını belirterek, ``Maalesef benim gibin binlerce işitme engelli televizyon kanallarında işaret diliyle anlatımın yetersiz olmasından dolayı mağdur oluyor. Günce haberlerden haberdar olamıyorlar. Bunu düşünerek Sessiz TV'yi kurduk. Zamanla geliştirip Türkiye genelinde tüm işitme engellilere ulaşacağız'' dedi.

Samanyolu Haber

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İşitme engellileri düşünerek böyle bir kanal açılması çok güzel sanal ortamda başladıysa bunun gerisi gelir diye düşünüyorum.

Tşkler haber için.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap