Vatan...

Dünya Görme Engelliler Halter Şampiyonası Kahramanmaraş'ta Başladı

Önerilen İletiler

1985.jpg

BSA Dünya Görme Engelliler Halter Şampiyonası Kahramanmaraş'ta başladı. 13 ülkeden bay ve bayan 80 sporcunun katıldığı şampiyonanın açılışında renkli görüntüler yaşandı.

Batıpark Spor Salonu'ndaki tören, şampiyonaya katılan sporcuların seremoni yürüyüşü ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam eden törene, çok sayıda sporsever ilgi gösterdi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Görme Engelliler Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu, 2 yıl önce yaptıkları girişimin bugün hayata geçiyor olmasının kendileri açısından sevindirici olduğunu belirterek, "Bugün bu organizasyonun güzide bir Anadolu şehri olan Kahramanmaraş'ta yapılmasının mutluluğunu ve haklı gururunu sizlerle beraber yaşıyoruz." dedi.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise kentin ilk defa bir dünya şampiyonasına ev sahipliği yaptığını dile getirerek, "Bu şampiyonaya anlam katan şey, görme engelli kardeşlerimizin yaptığı müsabakaların ötesinde bizlere büyük mutluluk katan bir etkinlik olmasıdır. Bunun böyle değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır da bu tür organizasyonların ulusların kendi arasındaki dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini vurgulayarak, "Dünya görme engelliler halter şampiyonasının şehrimizde düzenlenmesinden dolayı büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu tip uluslararası spor müsabakaları, dünya milletler ailesinin üyesi olan ulusların, milletlerin dostluğunu, kardeşliğini pekiştiren vesilelerdir." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından, Türkiye Görme Engelliler Federasyonu Başkanı Dedeoğlu, katkılarından dolayı Vali Tanılır, Başkan Poyraz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ve sponsor firmalara plaket takdim etti. Açılış seremonisi, halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisi ile sona erdi.

Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Güney Afrika, Venezuela, Malezya, Avusturya, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna, Trinidad Tobago, Moldova, İran ve Japonya'dan görme engelli haltercilerin katıldığı şampiyona 23 Ekim'de son bulacak.

(CİHAN)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap