Tatli Bela

Küçük Kız Işığa Kavuştu...

Önerilen İletiler

Küçük kız ışığa kavuştu

Manisa'da göz sinirleri gelişmediği için doğuştan görme engelli olan 2 yaşındaki Sude Çakır, uygulanan ozon tedavisi sayesinde yeniden görmeye başladı.

Alınan bilgiye göre optik sinir hipoplezi hastası olan Sude Çakır, görme engelli olarak dünyaya geldi. 2 yaşına kadar ışığı hiç göremeyen minik Sude, göz sinirlerinin gelişmesi için uygulanan ozon tedavisine cevap verdi ve az da olsa görmeye başladı.

AA muhabirinin görüştüğü Manisa'daki bir Tıp Merkezinin ozon tedavisi uzmanı Dr. Gülnare Önder, 1.5 ay önce tedaviye başladıklarını, o zamanlarda 22 aylık bebeğin az gelişmiş olduğunu, 10 aylık görünümünde olduğunu anlattı. 10 seanslık ozon tedavisinin ardından göz sinirlerinin geliştiğini, çocuğun kilo almaya da başladığını ifade eden Dr. Önder, şu bilgileri verdi:

''Ozon tedavisinin başlamasıyla 5 haftada çocuğun boyu uzadı, kilo aldı ve kendine gelmeye başladı. Tedavi sonucunda göz sinirleri düzelmeye başladı. Hiç göremeyen minik kızımız artık az da olsa görüyor. Tedavi seanslarımız devam edecek. Tedavide kullandığımız ozon, vücuttaki hücreleri aktif duruma getiriyor. Özellikle yemeyen, içmeyen çocukların gelişiminde önemli. Ozon bütün vücudu harekete geçirerek, yeni hücre yapımını sağlıyor. Minik Sude'nin de bu şekilde tedaviye cevap vererek görmeye başlaması bizi son derece mutlu etti.''

-AİLE ÇOK MUTLU-

Sude'nin babası Fatih Çakır, Sude'yi doğumundan itibaren bir çok doktora götürdüklerini belirterek, özellikle bazı göz doktorlarının, Sude'nin bir daha göremeyeceğini söylediğini, bunun kendilerini çok üzdüğünü kaydetti. Yılmadan çocuğun sorununa çare aradıklarını dile getiren baba Çakır, haftada iki gün ozon tedavisine geldiklerini anlattı. Daha önce göremediği için yürüyemeyen Sude'nin şimdi elinden tutulduğunda yürüdüğünü, istediği eşyaları kendisinin alabildiğini belirten Çakır, duygularını şöyle ifade etti:

''Sude'nin hastalığı nedeniyle çok üzüldük. Ancak yılmadık. Bizim gibi çocuklarında sorun olan ailelere kesinlikle pes etmesin. Çare aramaya devam etsin. Doktorlar önce çocuğun hiç görme şansı olmadığını söylediler. Tavsiye üzerine başladığımız ozon tedavisi sonrasında yine aynı doktorlar, göz sinirlerinin geliştiğini ve böyle giderse normal görebileceğini belirttiler. Kızımızın görmeye başlaması bizi çok mutlu etti. Yürüyebiliyor, oyuncaklarını kendi alıyor. Böyle giderse engelsiz çocuklar gibi okula gidebilecek.''

Anne Meliha Çıkar da kızının görmesinin kendisi için tarif edilemez bir mutluluk olduğunu söyledi.

-OZON TEDAVİSİ NEDİR?-

Ozon üç oksijen atomundan oluşan bir kimyasal bileşiktir ve atmosferde genelde iki atomlu bulunan normal atmosferik oksijene nazaran çok daha yüksek enerji taşıyan bir yapıya sahiptir. Çok güçlü okside etme özelliği vardır. Etkin bir dezenfektasyon maddesidir. Etkin dezenfektasyon özelliği sayesinde tüm dünyada içme sularındaki mikropları öldürmek amacıyla arıtma tesislerinde güvenle kullanılmaktadır.

Medikal ozon daima saf ozon ve saf oksijenin karışımı şeklinde kullanılır. Ozon terapisti, ozon terapi konusunda eğitimli bir doktordur ve hastanın durumuna göre hastanın alacağı komple dozu belirler.

Kan dolaşımını artırma yeteneği nedeniyle dolaşımla ilgili bozuklukların tedavisinde kullanılır ve organik fonksiyonların yeniden canlandırılması, ozonu çok değerli kılar. Düşük dozlarda kullanıldığında, vücudun direncini artırır, bağışıklık sistemini aktive eder.

Seçici özellikleri sayesinde medikal ozon 4 temel alanda kullanılmaktadır. Dolaşım bozukluklarının tedavisi ve geriatride, virüslerin sebep olduğu hastalıkların tedavisinde, zor iyileşen enfekte yaralarda, kanser tedavisinde ilave ya da tamamlayıcı olarak ozon kullanılır.

Kaynak

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap