Vatan...

Paü Özel Olimpiyat Oyunları Sona Erdi

Önerilen İletiler

4253.jpg

Pamukkale Üniversitesi ve Türkiye Özel Sporcular, Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (TÖSSED) tarafından düzenlenen Pamukkale Üniversitesi Özel Olimpiyat Oyunları sona erdi.

Pamukkale Üniversitesi'nin bu yıl ikinci kez ev sahipliği yaptığı Özel Olimpiyat Oyunları'na 7 ilden 222'e yakın sporcunun katılımıyla yapılırken, engelli sporcuların mücadelesi takdir kazandı. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Türkiye Özel Sporcular Derneği (TÖSED) tarafından bu yıl 2'incisi düzenlenen Özel Olimpiyat Oyunları'na Antalya, Muğla, Burdur, Aydın, İzmir, Isparta ve Denizli'den katılan 222 engelli sporcu, karma futbol, basketbol, voleybol, yüzme ve atletizm dallarında 2 gün boyunca mücadele

etti. Pamukkale Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve çekişmeli mücadelelere sahne olan yarışmaların son gününde dereceye girenler madalya sevinci yaşarken, kazanamayanlar büyük üzüntü yaşadı. Özellikle halı sahada yapılan 7 kişilik futbol maçları büyük ilgi toplarken, engelli sporculara aileleri de büyük destek verdi.

Branşlarında başarılı olanlar altın, gümüş ve bronz madalya ile ödüllendirilirken, tüm takım sporcu ve hocalarına da çeşitli hediyeler verildi. Madalya kazanan engelliler kamera aracılığıyla sevdiklerine selam gönderip, birinciliklerini onlara armağan ederken, bazı sporcular da parande atarak sevinçlerini ortaya koydu.

Türkiye Özel Sporcular Derneği Spor Direktörü Ali Üredi, hedeflerinin Türkiye'deki tüm engellilerin spor yapmasını sağlamak olduğunu ifade ederek, "Engelli sporcular olimpiyat oyunlarında 5 dalda mücadele etti. Voleybol, basketbol, atletizm, futbol ve yüzme dallarındaki müsabakalarda çok güzel mücadeleler oldu. 2 gün süren olimpiyatlar çok güzel geçti. Çocuklarımız çok mutlu şekilde Denizli'den ayrılıyor. Buradaki olimpiyatlarda çocuklarımız çok şey kazandılar. Belki ilk defa otelde kalan, ilk defa kendi

başına duş alan, eğlenceye katılan sporcularımız oldu" dedi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap