Vatan...

Rakipsiz...

Önerilen İletiler

4235.jpg

SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) ile Garanti Bankası'nın ortaklaşa düzenlediği 'Garanti Bilim Ödülleri' kapsamında yüzme yarışları düzenlendi. Yarışmalarda rakibi olmayan bayan sporcu tek başına yüzerken, 25 metre yarışlarında engelli sporcu sağlam rakiplerini geride bırakarak birinci oldu.

CÜ Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda 9 dalda yapılan yarışmalarda 50 metre bayanlar kelebekte 13 yaşındaki Yaren Ulu başka katılımcı olmayınca tek başına yarıştı ve birinci olarak ilan edildi. Bu dalda iki başvurunun olduğunu belirten Yaren Ulu, diğer yüzücü gelmeyince tek başına yarıştı. Ulu, "Kelebek stil zor olduğu için yarışmacı bulmak zor oluyor. Bugün yaşadığım gibi tek başıma yarışıp birinci oldum" dedi.

25 metre serbest yarışlarında ise doğuştan bedensel engeli olan Fuat Özsaatçi rakiplerini geride bırakarak birinci oldu. Aynı dalda Mart ayında yapılan yarışmada ayağına kramp giren arkadaşı Osman Yaraş'ı kurtarmak için yarışı bırakan Ayhan Tuzlalı ise ikinci oldu.

14 yıldır yüzücülük yaptığını ve son 10 yıldır Bedensel Engelliler Milli takımda görev aldığını söyleyen CÜ Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu antrenörlük son sınıf öğrencisi olan Özsaatçi, yarışlarda üniversitede okuyan arkadaşları arasında serbest branşında birinci olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Özsaatçi, 50 metre kelebek sitilinde ise dördüncü oldu. Özsaatçi, yüzmeye 1996 yılında başladığını belirterek, "Uluslararası şampiyonalarda, Avrupa şampiyonalarında çeşitli derecelerim oldu. 2006 yılında yapılan dünya şampiyonasında 14'ünca oldum. 2008 yılında yapılan uluslararası şampiyonada serbest ve kelebekte dereceler aldım. Geçen hafta yapılan Türkiye Şampiyonasında dereceler yaptım. Amacım 2012 yılında yapılacak olan olimpiyatlarda iyi bir derece yapmak. Kendime inanıyorum ve güveniyorum" dedi. Yarışmalar sonunda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap