Guest DOĞRU YOL

7 Aylıkken Felç Geçirdi , 42 Yıldır Elleri Üzerinde Yaşıyor...

Önerilen İletiler

Guest DOĞRU YOL

7aylikkenfelcgecirdi42ydy7.png

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde henüz 7 aylıkken çocuk felci sonucu hiç yürüyemeyen Hüseyin Taşçı, 42 yıllık hayatı boyunca ellerinin üstünde yaşadığını söyledi. Karşısına çıkan birçok güçlüğe rağmen hayata küsmeyen Taşcı, "Ayaklarım olmasa da hamdolsun diğer uzuvlarım sağlam. Ne devletten destek, ne de milletten yardım istiyorum, sadece kendi yeteneklerim sayesinde ailemi geçindirecek bir iş istiyorum. Cami avlusunda dilenmeyi değil ellerimin üstünde yaşama sarılıyorum." dedi.

Çocukluğunda arkadaşları ile birlikte okula gidemeyen Taşcı, okuma yazmayı da 1981 yılında Atatürk'ün doğumunun 100. yılı münasebeti ile köyde başlatılan okuma yazma seferberliği sırasında öğrenmiş.

1986 yılında yardımsever vatandaşlar sayesinde 3 tekerlekli motosiklet sahibi olan Taşcı, motosikleti ile köylerde çocuklara yönelik eşyalar satmış. Ancak bu konuda destek alamayınca bu ticari faaliyetini sürdürememiş. 1988'de köyündeki PTT santralinde 2 yıl çalışan Taşcı, 1996'da ise bir tanıdığının sayesinde televizyon tamiratı işini öğrenmiş ve ilçede bir atölye açmış. 2003 yılına kadar kendi geçimini kendi el emeği sayesinde çıkarttığını belirten Taşcı, bu tarihte tam hayata sarılmışken dönemin belediye başkanı tarafından ustalık ve ruhsatının olmaması nedeni ile dükkânı kapatılıp, üstüne bir de 60 bin lira para cezası kesilmiş, ardından da kaymakamlık tek sosyal güvencesi yeşil kartını elinden almış. Yaptığı araştırma sonucunda bunun nedeninin eş dost ve akrabalarının yurtdışından kendisine Mercedes marka bir araba göndermeleri olduğunu öğrenince konuyu Valiliğe aktaran Taşçı'nın sıkıntıları bir nebze de olsa giderilmiş.

Hayata kendisi gibi özürlü olan eşi sayesinde tutunduğunu belirten Taşçı, sorumluluğunun artması nedeni ile iş aramaktan dizlerinin nasır bağladığını söyledi. 2004 yılında bir sunta fabrikasında danışma görevlisi olarak iş bulduğunu söyleyen Taşcı burada 2008'e kadar çalışmış, ancak şirket iflas edince yine işsiz kalmış. Halen kirada oturduğunu belirten Taşcı'nın şu an en büyük sıkıntısı biriken borçları.

Cami köşelerinde dilenmek istemediğinin altını çizen Taşcı, "Ben devletimden yeşil kart da istemiyorum. Sadece kendi kabiliyetlerime göre iş istiyorum." diyor.

Bedensel engelli eşi ile birlikte araçları olmadan hiçbir yere gidemediklerinin altını çizen Taşcı "Beni arabası var diye zengin görüyorlar. Şu an bir arkadaşımın yardımları ile aldığım balonları satıyorum. Sermayem olsa devam edeceğim ama oda yok." diye konuştu.

KAYNAK

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap