Tatli Bela

"Engellilerin Oy Kullanmasında Fiziki Engeller Var"

Önerilen İletiler

"Engellilerin oy kullanmasında fiziki engeller var"

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), gerekli düzenlemeleri yapmasını ve engellilerin oy kullanmasının önündeki fiziki engellerin ortadan kaldırılmasını istedi.

AA

Ankara- Çelebi, 15 Ekim Dünya Görme Engelliler Beyaz Baston Güvenlik Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de engellilerle ilgili diğer önemli günlerde olduğu gibi bu günün de anlam ve içeriğine uygun olarak değerlendirilmediğini ileri sürdü. Engelliliğin bütün bir toplumun sorunu olduğunu, başta yasama ve yürütme organları ile yerel yönetimler olmak üzere engellilerin sorunlarına el ele verilerek ortak çözümler üretilmesi gerektiğini kaydeden Çelebi, Türkiye'de 9 milyonu aşkın engelli vatandaş bulunduğunu, bu rakama her gün, yenilerinin eklendiğini ifade etti.

Her gün iş kazalarında ortalama 7 kişinin, trafik kazalarında da 14 kişinin kalıcı olarak sakatlandığını bildiren Çelebi, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Türkiye Sakatlar Konfederasyonu olarak öncelikle Yüksek Seçim Kurulunun, engellilerin en demokratik haklarının başında gelen seçme haklarını özgürce, yardım almadan kullanabilmeleri için gerekli düzenlemeleri yapmasını ve önümüzdeki genel seçimde özürlülerin oy kullanma haklarının önündeki fiziki tüm engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Ayrıca, Anayasanın 65. maddesinin derhal kaldırılmasını, engellilerle ilgili alınacak bütün kararlarda, yapılacak yasal düzenlemelerde mutlaka engelli sivil toplum kuruluşlarından görüş alınmasını istiyoruz.''

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap