Tatli Bela

Bursa Sağlık Müdürlüğü, Evde Bakım Hizmetini Vermeye Başladı...

Önerilen İletiler

Bursa Sağlık Müdürlüğü, Evde Bakım Hizmeti Vermeye Başladı

Bursa Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Sağlık Bakanlığı'nın yıl sonuna kadar tüm Türkiye'de yaygınlaştırmayı planladığı 'evde sağlık hizmetleri' konusunda

Bu tür bir sosyal projeye ihtiyaç duyulduğunu belirten Dr. Akan, evde bakım hizmetinin ağırlıklı olarak ağır özürlü ve yatağa bağımlı kişilerin tedavisini amaçladığını ifade etti. Yatalak olması nedeniyle hastaneye gidemeyen vatandaşlara büyük bir kolaylık sağlayacak olan evde bakım hizmetinin en iyi şekilde uygulanabilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Akan, Bursa Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin hizmet vermeye başladığını, sistemin yıl sonuna kadar tamamen oturacağını açıkladı.

Akan, hizmetin nasıl verileceği ile ilgili şu bilgileri verdi: "Aile hekimlerimiz, ağır özürlü olan ya da yatağa bağımlı olan hastaları tespit etmektedir. Kendisine ulaşılamayan vatandaşlarımız ise Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturduğumuz 'Koordinasyon Merkezi'ne ulaşıp durumlarını iletecek. Vatandaşlarımız 222 96 86 ve 222 96 90 numaralı telefonlardan bu merkeze ulaşabilir. Koordinasyon merkezindeki arkadaşlarımız, vakaları değerlendirerek adrese yakın bir ekibi yönlendirecek. Ekiplerimiz, hastaya önceden teşhis konulduysa ilgili aile hekimine veya toplum sağlığı merkezine yönlendirecek. Önceden teşhis konulmamış ise ekiplerimiz hastayı yatağından alarak nakil aracımızla hastaneye götürecek, uzman hekimlerimiz tarafından gerekli tetkikler yapılacak. Bu hastalarımızın tedavileri daha sonra evlerinde sürdürülecek."

Önümüzdeki aylarda 444'lü hattın faaliyete geçeceğini de hatırlatan Akan, her ilden bu numara arandığında, o ildeki koordinasyon merkezinin düşeceğini ifade etti.

Akan, vatandaşların bu hattı arayabildiği gibi, aile hekimine veya hastaneye de başvurabileceğini dile getirdi.

"Önemli olan hizmetlerin halkın ayağına götürülmesidir." diyen Akan, aile hekimliğinde olduğu gibi bu hizmeti de en iyi veren illerden biri olacaklarını dile getirdi. Akan, evde bakım hizmetinin mesai saatleri olan saat 08.00 ile 17.00 arasında ücretsiz olarak verileceğini söyledi.

kaynak:haber5

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap