Tatli Bela

Türkiye'ye Örnek Proje...

Önerilen İletiler

Türkiye'ye Örnek Proje

Konya'daki Engelli ve Özürlü Öğrencilerin Avrupa'ya Giderek, Avrupa Birliği Ülkelerindeki Engelli Öğrencilerle Kaynaşma Programına Katılacakları Bildirildi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'na sunulan uyum projeleri kapsamında, Konya'daki engelli ve özürlü öğrencilerin Avrupa'ya giderek, Avrupa Birliği ülkelerindeki engelli öğrencilerle kaynaşma programına katılacakları bildirildi.

Konya'daki, Türkiye'de uygulamalı eğitim veren okul olma özelliğini taşıyan engelli okulunda inceleme yapan Alman öğretmen heyetinin, engelli öğrencilerin sazlı sözlü eğitim görmelerinden etkilendikleri belirtildi.

Uyum projesi kapsamında, Konya'da farklı okullarda eğitim gören engelli öğrencilerin Avrupa'nın farklı ülkelerine gidebilecekleri, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen diğer engelli öğrencilerin velileriyle buluşabilecekleri kaydedildi.

Avrupa ülkelerinde, Türkiye'den giden engelli öğrencilerin rehabilitasyon merkezlerini, rehberlik araştırma merkezlerini ve özürlü bakım evlerini de ziyaret edebilecekleri iletildi.

Konya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, engelli öğrencilerinde normal çocuklar gibi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Engelli öğrencilerin de normal öğrenciler gibi yeteneklerinin olduğunu vurgulayan Şahin, açıklamasında şunları kaydetti:

'Bu tür çocukların toplumla kaynaştırılması gerekiyor. Bu çocuklarımız da hayat dolu ve eğitim sayesinde normal çocuklar gibi toplumla iç içe olabilecekler. O nedenle bu çocukların gerekli ilgi ve hassasiyetle topluma kazandırılması gerekiyor.'

(FTA-MRS-ÜNS) - KONYA (Anadolu Ajansı)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap