yarali kalp

İşte Emeklilerin Zamlı Maaşları

Önerilen İletiler

İşte emeklilerin zamlı maaşları

127886.jpg

Memur maaşlarına yapılan zammın ardından bir müjdeli haber de emeklilere geliyor.. Erdoğan, bugün emekliye yapılacak zam oranını açıklayacak..

Hükümetin memur maaşlarına gelecek yıl için yüzde 4+4 zam yapmasının ardından müjdeli bir haber de 2 milyon 123 bin Bağ-Kur emeklisi ile 5 milyon 385 bin SSK emeklisine geliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, dünkü toplantıda zam oranlarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açıklanacağını söyledi.

Zaman'ın edindiği bilgiye göre Sosyal Güvenlik Kurumu, emekli maaşına ilişkin birkaç alternatifli çalışma yaptı. Çalışma neticesinde emekli maaşlarına
70 ile 100 TL arasında zam yapılması kararlaştırıldı
. Bu zam, yüzdelik zammı da kapsayacak.

Buna göre düşük maaşlılar için zam oranı yüzde 15'in üzerine çıktı. Yüksek maaşlılarda ise bu oran yüzde 4 civarında olacak.

Zam sonrasında en düşük SSK emeklisinin maaşı 780 lira civarında olacak. Bağ-Kur'dan aylık alan en düşük esnaf emekli maaşı da 650 liraya kadar çıkacak.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

En Düşük Maaş Alanlara Yıllık Ne Kadar Zam Uygulanacak? kim-ne-kadar-zam-alacak-3-2316970_3729_o.jpg

Emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarının duyurmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, hangi emeklinin ne kadar alacağını belirten yazılı bir açıklama yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer yaptığı yazılı açıklama ile kimin ne kadar zam alacağını içeren tabloyu da vatandaşlarla paylaştı.. Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle;

Sosyal Güvenlik Kurumundan gelir ve aylık alan 4/a (SSK) ve 4/b (Bağ-Kur) kapsamındaki emekli, dul ve yetimlere 2011 yılı Ocak ödeme döneminde, emeklilerimizin aylık seviyeleri göz önünde bulundurularak, düşük aylık seviyelerine daha yüksek oranda artış sağlamak üzere 1.500 TL'ye kadar aylık alanlara seyyanen 60 TL ve bu tutarın üzerinde aylık alanlara da % 4 oranında artış yapılması, 2011 yılı Temmuz ödeme döneminde de %4 oranında aylıkların tekrar artırılması öngörülmektedir.

Bu dönemler için belirtilen oranlar, gerek 2010 yılı ikinci altı ayda gerekse 2011 yılı birinci altı ayda gerçekleşecek tüfe oranına bakılmaksızın yukarıda belirtilen %4 oranındaki artışı içermektedir.

Yapılması öngörülen bu artışlarla, dosya bazında emeklilerimizin aylık türleri ve aylık dilimleri itibariyle, ek ödeme dahil ellerine geçecek tutarlar ve artış oranları şöyle olacak;

kim-ne-kadar-zam-alacak-3-2316970_6332_b.jpg

kim-ne-kadar-zam-alacak-3-2316970_1531_b.jpg

Hürriyet

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

zam oranı iyide değil kötü değil ortası bulunmuş sanki :)

emekli maaşları o kadar düşükki bir türlü emeklinin refah içinde yaşamını sürdürücek seviyeye gelemiyor maaşları ama iyleştirmeler böyle devam ederse yani ( en düşük maaşa yıllık zam oranından hariç seyhanen zamlar gecen sene 100 lira civarı bu sene 60 lira ) istenilen seviyede olmasa dahi yavaş yavaş emekli porçsuz ay sonunu getilebilir...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap