Guest DOĞRU YOL

Gizli Kusurlar Gizli Kalmalı....

Önerilen İletiler

Guest DOĞRU YOL

Bir gece Medine sokaklarında Halife Hazreti Ömer ( r.a. ) ve Abdurrahman bin Avf ( r.a. ) gezerken bir evin içinden bağrışmaların geldiğini duyarlar. Biraz yaklaşınca Hz. Ömer , Abdurrahman bin Avf' a evin kime ait olduğunu sorar ve " Bilimyorum " cevabını alınca şu açıklamayı yapar. " Burası Rebia bin Ümeyye' nin evidir. İçindekiler de sarhoş, bağırıp çağrışıyorlar. Ne dersin, bunlara ne türlü bir ceza uygulayalım? Gecenin bu saatinde bu haldeler..." der.

Abdurrahman bin Avf hazretleri onu şaşırtacak şu cevabı verir; " Bana kalırsa ceza uygulanacak kişiler onlar değil, bizleriz. " Halife Ömer neden böyle dediğini sorunca; " Allahu Teala insanların gizli ayıplarını araştırmayınız buyururken biz gecenin bu saatinde evinin içindeki ayıplarını araştırıp meydana çıkarmakla meşgulüz. Aslında cezalık işi biz yapıyoruz. " diye ekler.

Hz. Ömer elini Abdurrahman bin Avf' ın eline uzanarak; " tut şu elimden de bir an evvel buradan uzaklaşalım yoksa biz onlara değil, onlar bize ceza isteyebilirler. " der. Hızlı adımlarla uzaklaşırken de Hz. Ömer' in dudaklarından insanı düşündüren şu sözler dökülür; " Allah insanları doğru düşünen dostlardan mahrum etmesin. Kimseyi de kendi kanaatinde ısrarcı eylemesin. Kendi kanaatini dostlarına kontrol ettirmek, daha doğrusunu duyunca da hemen kabul etmek ne güzeldir! "

ALINTI

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap