Vatan...

Özürlüler İçin Alındı, Müdürün Makam Otosu Oldu..!

Önerilen İletiler

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şube Başkanı Dr. Ergün Demir, yaşlı, özürlü ve korunmaya muhtaç çocukların hizmetlerinde kullanılmak üzere Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne tahsis edilen aracın, kurum müdürü Zekeriye Ertaş tarafından ‘makam otosu’ olarak kullanıldığını söyledi.

Dr. Demir, SHÇEK İzmir İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün kuruma yapılan bağış ve yardımları mevzuata aykırı olarak denetimsiz, yanlış, amacına uygun olmayan şekilde kullanıldığını ve bunun müfettiş raporlarıyla ortaya konduğunu söyledi.

Basın toplantısında konuşan Dr. Demir, aracın plakasının Ertaş'ın isim ve soyadının baş harflerini taşıdığına dikkat çekerek, “Yardım amaçlı paralardan da örtülü ödenek oluşturuluyor, başka amaçlar için kullanılıyor” dedi.

Basın toplantısında konuşan Demir şunları söyledi: “Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı kuruluşlar ile madde bağımlısı çocuklara hizmet veren (EGEBAM) kuruluşların hizmetlerinin iyileştirilmesi ve personel ihtiyaçlarının karşılanması için İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından ‘Sosyal Hizmet Kurumlarının Desteklenmesi Protokolü’ yapılmıştır. Protokolde hizmetlerin iyileştirilmesi ve personel ihtiyacı için İzmir Büyükşehir Belediyesi her ay 50 bin lira Vakfa yardım ve destekte bulunacağı, yardım için verilen paranın başka amaçlar için kullanılmayacağı imza altına alınmıştır. Ancak 2004-2007 yılları arasında kuruluşların ihtiyaçları ve personel ihtiyacı, İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın (SYDV) yaptığı personel alımı ihaleleriyle karşılanmıştır. Mülkiye Müfettişleri tarafından hazırlanan 13.12.2007 tarihli teftiş raporunda ‘SYDV'nin Sosyal Hizmet alanında faaliyet gösteren kurumlara yaptığı yardımın kurumlardaki yardıma muhtaç kişilerin ihtiyaçları yerine, bu kurumların bina, araç, elektrik, su, telefon gibi cari giderlerine harcandığı saptanmış ve bu tür harcamaların Vakfın amaçlarına uygun olmadığı belirtilmiştir. Yine İzmir Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, mevzuata aykırı olarak bir banka şubesinde kamu hesabi açtırmıştır. Harcamalar kurum müfettişleri ve Sayıştay denetimi dışına çıkarılmıştır. İzmir İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, İzmir İl Özel İdaresinden, yaşlı, özürlü ve korunmaya muhtaç çocukların müracaatları ile ilgili hizmetlerde kullanılmak üzere bir adet hizmet aracı satın alınmasını talep edilmiştir. 2008'de İl Genel Meclisi kararıyla 49.8 bin liraya bir binek otomobil alınarak kuruma tahsis edilmiştir. Çocuk yuvaları, yurtlar, bakim ve huzurevleri kapatılıp kapatılıp açılıyor, her defasında farklı hizmetler için tadilattan geçirilip yeni malzemeler alıyor.”

Öte yandan Demir, iddialarını sıraladıktan sonra Valilik ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün cevaplandırmasını istediği su sorular sordu?

- “İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından EGEBAM'in personel ihtiyaçlarının giderilmesi için her ay yapılan 50 bin lira yardımdan her ay İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından örtülü ödenek oluşturulmuş mudur?

- 2007-2009 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesince aktarılan toplam 1.8 milyon liranın İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne, personel alım ihaleleri dışında ne kadarlık kısmı örtülü ödenek seklinde harcanmıştır?

- Paranın başka amaçla kullanılamayacağı kararına rağmen bu paradan il Müdürünün makam arabasının tamir ve bakımına ödeme yapılmış midir? İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı 2010 yılı başında protokolü neden iptal etmiş ve yardımı neden kesmiştir?

- Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne tahsis edilen 35 ZE 333 plakalı araç yaşlı, özürlü ve korunmaya muhtaç çocukların hizmetlerinde mi kullanılmaktadır yoksa İl Müdürü Zekeriya Ertas'in evinden işyerine, işyerinden evine gitmesi için mi kullanılmaktadır?

- Son 5 yılda açılıp kapatılan tekrar açılan kurumların tamir, bakim, onarım ve tefris için ne kadar kaynak aktarılmıştır? Neden bu kurumlar işlev değişikliğine tabi tutulmuştur?

Bu soruların cevabini ve usulsüzlüklerle tüyü bitmemiş yetimlerimizin, korunmaya muhtaç çocuklarımızın, bakıma muhtaç yaşlılarımızın, engelli vatandaşlarımızın haklarına saldırılmışsa sorumlular hakkında gereğinin ivedilikle yapılmasını bekliyoruz.”

Fırat News

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Burası Türkiye Deyip Sessiz Kaldığımız İçin Değilmidir Bunca Yolsuzluk Haksızlık....

Aslında Hakediyoruz Çoğu Şeyleri....

Neyse Teşekkürler Abicim Paylaşımın İçin....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap