Vatan...

Görme Engelliler Bilgisayar Öğreniyor

Önerilen İletiler

1985.jpg

Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şubesi, İşkur ve Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü İşbirliğinde Görme Engellilere Yönelik Bilgisayar Kursu Düzenlendi.

Meslek edindirme kursları kapsamında üçüncü dönemi başlayan kursa 5 görme engelli kursiyer katılıyor.

Fethiye Belediyesi eski itfaiye binasının ikinci katında gerçekleşen kurs 160 saat sürecek. Eğitici bilişim teknolojileri formatör öğretmeni gözetiminde verilen kursa katılan kursiyerler hafta içi her gün 13.00–17.00 arasında bilgisayar kullanımı hakkında bilgilendiriliyor.

Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şube Başkanı Mehmet Üstün, kursun dernek, İşkur ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlediğini söyledi.

Görme engellilere yönelik bilgisayar operatörlüğü meslek edindirme kursunun, üçüncü dönemini başlatmaktan mutlu olduklarını ifade eden Üstün, "Görme engellilerin özgür bireyler olması için bilgisayar öğrenmeleri büyük önem taşıyor. Öyle ki bu şekilde hem kendilerini geliştirecekler hem de günlük hayatlarında da işleri kolaylaşacak. Dernek olarak biz bu önemli görevin bilincinde hareket ederek bu projeyi başlattık. Derneğimize kayıtlı 5 kursiyerimiz şuan bilgisayar öğreniyor. Önümüzdeki günlerde görme engellilere yönelik bilgisayar kurslarının yanı sıra görme engellilerin hayatlarını kolaylaştırıcı yeni kurslar ve yeni arayışlar içinde çabalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Zafer Kaya ise kursa katılan görme engellilere kursla ilgili bilgiler verirken, onlardan bilgisayardan korkmamalarını istedi. Kursiyerlerden bilgisayarlar bozulur diye düşünerek kendilerini geri çekmemelerini isteyen Kaya, 160 saat sonunda bütün kursiyerlerin bilgisayar kullanabilir hale geleceğine inandığını kaydetti.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap