Vatan...

Geleceğin Liderleri Engelleri Sporla Aşacak..

Önerilen İletiler

1756.jpg

Londra 2012 Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları kapsamında oluşturulan "Çocuk ve Gençlerin Oyun, Beden Eğitimi, Spor ve Fiziksel Etkinlik Yoluyla Gelişimlerinin Desteklenmesi Projesi" Trabzon'da tanıtıldı.

Projeyle; çocukların ve gençlerin olimpiyat ruhundan ilham alarak oyun ve spor aracılığı ile hayatlarına zenginlik katmaları, engelli çocukların sosyal hayata dahil olmaları ile çocuk ve gençlerin liderlik özelliklerini geliştirmelerine imkan sağlamak hedefleniyor. Proje pilot il olarak seçilen Trabzon, Mersin ve Erzurum'da uygulanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Türkiye Paralimpik Komitesi ile UNİCEF Türkiye Temsilciliği ve British Council Türkiye Temsilciliği'nin katılımı ile gerçekleştirilenin Trabzon'daki tanıtımı bir otelde düzenlenen törenle yapıldı.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, burada yaptığı konuşmada, projenin tüm çocuklarını kapsadığını dile getirdi. Kızılcık, projenin herkesin kendi kapasitesi ve imkanları ölçüsünde topluma verebileceği şeyler olduğunun farkına varmasını sağlamak adına önemli olduğunu belirtti.

Her çocuğunu dünyaya gelmiş bir birey olarak saygın olduğuna vurgu yapan Kızılcık, "Yeter ki bizler, geleceğimizin teminatı olar gençlerimize iyi eğitim ve kendilerini geliştirebilecekleri imkanları sağlıyor olabilelim." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Murat Altuğ da projenin çocuk ve gençlerin oyun, beden eğitimi, spor ve fiziksel etkinlik yoluyla gelişimlerinin desteklenmesinin hedeflendiğine değindi. Bununla beraber özellikle dezavantajlı, engelli çocuk ve gençlerin de ayna amaçla sosyal hayata dahil olmasının sağlanacağını anlatan Altuğ, spor ve oyunun çocukların liderlik özelliklerini geliştirmek için de bir araç olacağını kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından daha sonra proje koordinatörleri diğer ülkelerdeki uygulamalar ışığında proje hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Toplantının son bölümünde ise Dünya Şampiyonu güreşçi Selçuk Çebi, tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Engelliler her geçen gün spor dallarında ilgiyi ve başarıyı artıyor buda çok güzel bir durum en azından engellilerinde neleri başarabilir olduğunun kanıtı...

Paylaşım için teşekkürler...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap