yarali kalp

ABD'de Kök Hücreyle İlk Tedavi Denemesi

Önerilen İletiler

ABD'de kök hücreyle ilk tedavi denemesi

169003.jpg

ABD'nin Atlanta kentinde ilk kez resmen, insan embriyosundan kök hücreler kullanılarak klinik bir tedaviye başlandı.

Dünyada ilk kez resmen, insan embriyosundan kök hücreler kullanılarak klinik bir tedaviye başlandı.

Kök hücre araştırmaları, ABD'de çok tartışmalı bir konu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Atlanta kentindeki bir hastanede doktorlar, deneme kapsamında kök hücrelerin, ağır omurilik rahatsızlığı olan bir kişinin tedavisinde kullanılacağını açıkladı.

Denemeyi gerçekleştiren Geron Corporation adlı şirketin yetkilileri, bu tekniğin nihayetinde, felçli hastalarda sinir hücrelerinin yeniden canlanmasına yardımcı olabileceğine inanıyor.

Kürtaj karşıtları ise insan embriyolarının kullanımını ve imhasını içerdiği için, tedavi tekniğine karşı çıkıyor.

Amerikan hükümeti halen, kök hücre araştırmalarına federal bütçeden fon tahsis edilmesi için yasal bir mücadele veriyor.

Ancak Atlanta'taki denemeye yönelik herhangi bir kısıtlama söz konusu değil çünkü deneme özel bir kuruluş tarafından gerçekleştiriliyor.

İnternet Haber

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

inşallah başalılı olurlar beklenen bir haberdi bizler için bu haberi paylaştığın için teşekkür ederim zuleyha

forumda en faydalı bilgilendirici haberlerin başında gelicek bu haber inşallah bu tedavinin başarılı olduguna ilişkin haberide kısa zamanda okumak dileğiyle

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

haberi biraz araitırdım ve ne yazıkki bu uygulama geç dönem vakalarda uygulanmıyacakmış haber şöyle

A.A 12 Ekim 2010 spacer.gif11762208.gifspacer.gifspacer.gifspacer.gif Amerikalı doktorlar, insan embriyon kök hücrelerini ilk kez felçli bir hasta üzerinde denemeye başladı.

Daily Telegraph'ın haberine göre, omurilik felçlisi bir hastaya insan embriyon kök hücresi nakledildi. Yöntemin güvenliği ve hastanın tekrar his kazanıp hareket edip edemeyeceğinin anlaşılacağı bu klinik deney, Atlanta'daki Shepherd Center'da yapılıyor.

Kök hücreyle tedavi denemesinin birinci safhasına yaklaşık 10 hasta katılacak. Ciddi sakatlıkları bulunan hastalara, sakatlıklarının üzerinden 7 ila 14 gün geçtikten sonra GRNOPC1 hücreleri zerk edilecek. Tedaviye başlanan hastalar, yöntemin faydasının ve yan etkisinin olup olmadığını anlamak için bir yıl takip edilecek.

İlk grup hastada yan etki ortaya çıkmazsa, GRNOPC1'in dozunu artırarak araştırmayı genişletmek için Gıda ve İlaç İdaresi'ne başvurulacak. İnsan embriyon kök hücreleriyle çalışma 1999'da başlamıştı.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Dünyada ilk kez resmen, insan embriyosundan kök hücreler kullanılarak klinik bir tedaviye başlandı.

Şeker hastalığına tedavi bulunabilecek mi?

33669_166964206648485_161499183861654_556487_7192369_n.jpg

İlgili Konular

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'nin Geron Corporation adlı şirkete omurilik rahatsızlıkları olan hastaların tedavisinde kök hücre kullanımına izin veren bir lisans verdikleri bildirildi.Amerika Birleşik Devletleri'nin Atlanta kentindeki bir hastanede doktorlar, deneme kapsamında kök hücrelerin, ağır omurilik rahatsızlığı olan bir kişinin tedavisinde kullanılacağını açıkladı.Denemeyi gerçekleştiren Geron Corporation adlı şirketin yetkilileri, bu tekniğin nihayetinde, felçli hastalarda sinir hücrelerinin yeniden canlanmasına yardımcı olabileceğine inanıyor.Kök hücrelerin göreviİnsan vücudundaki çoğu hücrenin sonradan değiştirilemeyecek bir görevi bulunuyor.Örneğin bir karaciğer hücresi, belli bir takım işlevlere sahip oluyor ve sonradan bir kalp hücresinin yerini alamıyor.Ancak kök hücreler farklı.Hala gelişim halindeki bu hücreler, vücudun herhangi bir yerinde nakledildiklerinde o bölgede istenen hücre olarak şekillenebiliyor.Bir kök hücre bölündüğünde oluşan her yeni hücrenin, kök hücre olmaya devam etme ya da başka bir tip hücreye dönüşme kapasitesi bulunuyor.Bilim adamları, kök hücrelerin bu özellikleri sayesinde, insan vücudu için birer "tamir çantası" olarak kullanılabileceklerine inanıyor.Uzmanlar, bu tekniğin Parkinson, Alzheimer, kalp, diyabet ve omurilik rahatsızlıklarına çözüm sunabileceği görüşünde.Kürtaj karşıtları ise insan embriyolarının kullanımını ve imhasını içerdiği için, tedavi tekniğine karşı çıkıyor.Amerikan hükümeti halen, kök hücre araştırmalarına federal bütçeden fon tahsis edilmesi için yasal bir mücadele veriyor.Ancak Atlanta’daki denemeye yönelik herhangi bir kısıtlama söz konusu değil çünkü deneme özel bir kuruluş tarafından gerçekleştiriliyor

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tedavi İlk Önce yeni hastalarda deneniyor. çünkü yeni hastalar daha önemli Düşünsenize yeni hastalar yerine 5 yada 10 yıllık hasta olmalı diye tedavi cıksın.

Her kaza geçiren 5yıl beklemek zorunda kalırdı Sacma olurdu.

Kazayı yeni geçiren hastalar Bi iyileşse Emriyon kök hücre eski yeri farketmeden her hastaya oluyor. Geronun ilk açıklamaları böyleydi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çok güzel bir haber bu tşk canım ABD umudum var başarırsada orası başarır ben umudumu kesmiştim kökhücreden tekrardan umutlandım inşallah bir an önce gelişme olur

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

O GÜN GELİRMİ Kİ BU TEDAVİLER ÇIKARMI HEPİMİZ İYİLEŞİRMİYİZ SON ARZUM ÖLMEDEN BİR GÖRSEK BARİ BU HABERLER ÇIKIYUR AMA SONUÇ YOK MALESEF İNŞ ÇIKARDA TEDAVİLERİMİZ KURTULURUZ BU HASTALIKTA

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap