yarali kalp

Genel Lise Dönemi Bitiyor

Önerilen İletiler

3 Yılda Genel Liseler, Anadolu ve Mesleki ve Teknik Eğitime Dönüştürülecek.

Nimet Çubukçu
, genel liselerin; Anadolu ve mesleki ve teknik eğitime dönüştürülmesi uygulamasının, Dokuzuncu Kalkınma Planı'nın sonu olan 2013 yılında tamamlanmasının öngörüldüğünü bildirdi.

CHP
İzmir
Milletvekili
Selçuk Ayhan
'ın soru önergesini yanıtlayan
Milli Eğitim Bakanı
Nimet Çubukçu
, ortaöğretimde kalitenin artırılması ve mesleki ve teknik ortaöğretime daha fazla öğrencinin yönlendirilmesi amacıyla genel liselerin; Anadolu ve mesleki ve teknik eğitime dönüştürülmesi uygulamasının, 2013 yılında tamamlanmasını öngören genelgenin yayınlandığını belirtti.

GENEL LİSELERİN HANGİ YILDA ANADOLU LİSESİNE DÖNÜŞECEĞİ ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Çubukçu, söz konusu genelgenin üç yıl içerisinde uygun bir planlama yapılmasına yönelik talimatları ihtiva ettiğini ifade ederek, genel liselerin hangi öğrenim yılında Anadolu lisesine dönüştürüleceğine ve hangi liselerin mesleki ve teknik eğitime devredileceğine ilişkin genelgenin sonuçlarının değerlendirilme aşamasında olduğunu ve henüz sonuçlandırılmadığını bildirdi.

Bakan Çubukçu, bin 953 genel liseden 509'unun Anadolu lisesine dönüştürüldüğüne işaret ederek, fiziki imkanlara göre dönüştürme işlemlerine devam edileceğini söyledi.

GENEL LİSE ÖĞRETMENLERİ NE OLACAK?

, Anadolu lisesi türü eğitim kurumlarına atanan öğretmen atamaların; Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmelerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmelik Hükümleri çerçevesinde yapıldığını söyledi. Bu tür atamalar dışında görev yapan lise öğretmenlerinin, Anadolu lisesi statüsünde değerlendirilmediğine dikkat çeken
Milli Eğitim Bakanı
, şöyle dedi;

"Ancak genel liselerin Anadolu lisesi statüsüne dönüştürülmesi çalışmaları dikkate alınarak anılan yönetmelikte değişiklik çalışmaları başlatılmış olup çalışmalar devam etmektedir."

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Dışındaki Tabela değişince iş bitmez.İçerdeki Öğretmenler Anadolu lisesinde eğitim verebilecek kapasitede olmadıktan sonra Anca Anadolu liselerinin Eğitim seviyesini düşürür.

3*4 yıl sonra da SBS de olduğu gibi yanlış yapmışız der geri eski düzene döndürürler..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap