Bay_Seyhan

Kök Hücre İle İlgili Son Bilgiler...

Önerilen İletiler

33905_124340554288197_105372426185010_135342_2147294_n.jpgsayın Yetkili,Konu:Sağlık Bakanlığı'nca Kök hücre faz-2 evresinin onaylanması isteği

Türkiye’de ilk kez Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde uygulanmaya başlanan “omurilik felçlilerine kök hücre tedavisi”nin klinik çalışmasına katılan 10 gönüllüde idrarlarını hissetme gibi belirgin düzelmeler görüldü.Araştırma için yaklaşık 500 gönüllü başvurdu. Kök hücre tedavisi için 10 kişi seçildi. Doç. Dr. Ayhan Attar, kasım ayında başlanan uygulamanın olumlu yönde geliştiğini, hastalarda belirgin düzelmelerin görüldüğünü belirterek şunları söyledi:“Hastalarda beklediğimizin üstünde belirgin iyileşmeler var. Hem duyusal olarak, hem de idrar ve büyük abdestlerini hissetmeleri konusunda iyileşmeler tespit edildi. Tedavide herhangi bir yan etkiye rastlanmadı. Bu umut vaat ediyor. Bu yaptığımız Faz-1 çalışması, raporumuzu hazırladıktan sonra Sağlık Bakanlığı’ndan Faz-2 için izin alacağız. Dünyada da birkaç yerde bu çalışma yapılmaya başlandı. Bizim çalışmalarımız dünyayla aynı paralelde.”

Yukarıda bahsi geçen gelişmeler yıllardır umutla bu tür olumlu haberleri bekleyen 150 bin omurilik felçli insanlarımız için umut ışığı olmuştur. Bu kadar geniş bir kitleyi ilgilendiren OF’lu kardeşlerimizin beklentisi onay aşamasından olan Faz-2 evresinin bir an önce onaydan geçerek tedaviye başlanması beklenilmektedir.

Omurilik felçli hastaların bu illete yakalandıktan sonra geçen zaman içerisinde durumları daha kötüleşmekte ve umutları giderek azalmaktadır. Kasları,kemikleri geçen her gün geri dönülmez duruma gelmektedir. İşte bu bağlamda bu Faz-2 evresinin Sağlık Bakanlığın’ca gereken incelemelerin bir an önce yapılarak onay evresinin hızlanarak, tamamlanması gerekmektedir.

GEREĞİNİİN YAPILMASINI ARZ EDERİM

isim soy isim

NOT YUKARDAKİ YAZIYI AYNEN KOPYALAYARAK AŞAĞIDAKİ EMAİL ADRESLERE YOLLAMANIZI RİCA EDİYORUZ.

ankara@saglik.gov.tr

istanbul@saglik.gov.tr

izmirsm@saglik.gov.tr

Başbakanlık :

bimer@basbakanlik.gov.tr

KONU HAKKIN DA GEREĞİNİN YAPILMASINI ARZ EDERİM

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap