avsargulu

Spastik Hasta Tedavisine Erken Başlamak İyileşme Sürecini Kısaltıyor...

Önerilen İletiler

Spastik hasta tedavisine erken başlamak iyileşme sürecini kısaltıyor

Bursa Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, spastik engelli çocuklarda tedavinin erken başlamasıyla iyileşme sürecinin daha da kısalacağını söyledi.

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Doktor Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Hastanenin polikliniklerini gezerek incelemelerde bulunan Akan, tedavi gören çocuklarla ve aileleriyle yakından ilgilendi.

Doktor Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin Türkiye'de eşi bulunmayan bir merkez olduğunu belirten Dr. Özcan Akan, "Hizmete girdiği 1999 yılından bu yana spastik çocukların tanı, tedavi ve rehabilitasyonunun sağlandığı hastane, Marmara bölgesi ve Türkiye için büyük önem taşımaktadır. 54 yatağı ve poliklinik üniteleriyle annesi refakatinde yatan hastalara 3-4 ay gibi uzun periyotta hizmet verilmektedir." dedi.

Hastane Başhekimi Uzman Dr. Ramazan Akkuş ve doktorlarla da görüşen Akan, sağlık çalışanlarının kutsal bir görevi yerine getirdiğini söyledi. Spastik Çocuklar Hastanesi'nde çalışan doktorların daha fazla özveri göstererek çalıştığını da hatırlatan Akan, Sağlık Müdürlüğü olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini ifade etti.

Akan, "Önemli olan spastik çocuk hastaların olmamasıdır. Doğumlar hastanelerde kadın doğum uzmanı nezaretinde gerçekleşirse, yakın akraba evliliği önüne geçilerek genetik geçiş engellenirse, bu durumun büyük oranda azalacağına inanıyorum. Spastik çocuklarımızın ise 2 ile 4 yaşına kadar rehabilitasyon merkezimize ulaştırılmasını öneriyorum. Tedaviye erken başlamak, çocuklarımızın iyileşme sürecini daha kısaltacak ve kolaylaştıracaktır." diye konuştu.

Kaynak

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap