yarali kalp

Engellere Baş kaldıranlara Örnekler

Önerilen İletiler

Engellere Baş kaldıranlara Örnekler

google_protectAndRun("render_ads.js::google_render_ad", google_handleError, google_render_ad);

20zdyz6.jpg

Sağ kolu ve iki bacağı olmayan Kübra Özsoy, ayakkabı giymeyi seviyor. Özellikle de parmak arası terlikleri.

24zdw7b.jpg

Ebru Can, “sağım iyidir” diyor.

11iictz.jpg

Sakaryalı Hilal Türkkan, Türkiye’ye madalya getirmek için mücadele edeceğini söylüyor.
[/center]

Bedensel engelli üç kızımız...Kübra, Ebru, Hilal...

Onlar, henüz minik yaşlarda tanıştıkları engelleriyle değil başarılarıyla konuşuluyor. Uluslararası turnuvalarda Türkiye’yi temsil eden Bedensel Engelliler Masa Tenisi Milli Takımının genç bayan oyuncuları, 2012 Paralimpik Oyunlarından madalya ile dönmenin hayalini kuruyor.

HAYATI PROTEZ

Kübra Özsoy, Yozgat’ın Sorgun ilçesinde 4 yaşındayken elektrik çarpması sonucu iki ayağını ve bir kolunu kaybetmiş. Ankara’da, ortopedik engelliler okulunda lise birinci sınıf öğrencisi olan Özsoy, 14 yaşında. 2.5 yıldır masa tenisiyle uğraşan engelli sporcunun yirminin üzerinde madalyası var. Bacaklarındaki çift protezle yürüyen Özsoy, “Spora başlayınca kendime daha çok güvenim geldi, her şeyi daha hırsla ve azimle yapabiliyorum” diyor.

Eskiden sokağa çıkamadığını ancak spor sayesinde bütün korkularını yendiğini anlatan genç sporcu şunları söylüyor: “Dışarıda kısa kollu kıyafetler giyip protezlerimle gezebiliyorum. Ayakkabı giymeyi, özellikle parmak arası terlikleri çok seviyorum. Protezlerimle her türlü ayakkabıyı giyiyor, bütün işlerimi rahatlıkla yapabiliyorum. Tek bacağım protez olsaydı belki zorlanabilirdim. Ama çif ayakta sıkıntı yaşamıyorum. Gelişme döneminde olduğum için diz bölgemdeki kemikler büyüyor ve deriye zarar veriyor. Bu sebeple üç yılda bir kemikleri kestiriyoruz.”

Doğuştan sol eli olmayan 13 yaşındaki Ebru Can da, Bedensel Engelliler Masa Tenisi Milli Takımının başarılı oyuncularından. Sakarya’da yaşayan ve lise birinci sınıf öğrencisi olan Can, “Kübra soldan, ben de sağdan iyi vururum” diye espri yapıyor. Almanya, Slovenya, Macaristan gibi ülkelerde takım arkadaşlarıyla boy gösteren Ebru Can, “Paralimpik Oyunlarına katılıp ilk üçe girmeyi hedefliyorum” diyor.

KLASMANDA İLK DÖRTTE

Masa tenisinde yaş sınırlaması yok. Her yaştan engelli, karşılaşabiliyor. Sakaryalı engelli sporcu Hilal Türkkan, yaşının genç olmasına rağmen kendine rakip tanımıyor. İlköğretim 8. sınıf öğrencisi Türkkan’ın doğuştan kolunda eğrilik var ve serçe parmağı yerinde değil. Önceki gün açıklanan dünya klasmanında 4. sıraya oturan başarılı sporcu, Türkiye’ye madalya getirmek istediğini söylüyor.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Azimli ve istekli olduktan sonra sanırım kimileri için engelde biryere kadar :)

Bu kişilere en güzel örneklerden biride yukarıda ki pırıl pırıl gençler...

Onları bu azimlerinden dolayı kutluyorum ve yüreklerinden umutları hiç eksilmesin diyorum :)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap