yarali kalp

Gümüşhanede Evde Bakım Hizmet Başlatıldı

Önerilen İletiler

Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Turgut Şahinöz, yapılanma süreci tamamlanan “Evde Bakım Hizmetleri” uygulamasının Gümüşhane kent merkezinde başlatıldığını söyledi.

Yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği esaslar ve Gümüşhane’nin ihtiyaçlarına göre uyarlanarak geliştirilen uygulamayı ilçelere yaymak için çalışmaların devam ettiğini belirten Şahinöz, “Bu çalışma kapsamında yatalak durumdaki hastalarımızın düzenli yapılan tedavi, pansuman, sonda ve katater takiplerini, tahlilleri için kan alma işlemlerini planlanan ekiplerimizle evlerinde yapıyoruz. Aile hekimleriyle ortak sürecek takipte ilgili branş uzmanı konsültasyonu yada hastane bakımı gerektiğinde bu hizmete ulaşmalarını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Bu konuda önemli bir hizmet beklentisi var. Hizmet il merkezinden başlatıldı, süratle ilçelerimize de yaygınlaştırılacaktır.” dedi.

Evde bakım hizmetinin modern tıbbın uzattığı ortalama yaşam süresi için önemi giderek artan bir hizmet olduğunu ifade eden Şahinöz, yaşam kalitesini arttırmak için bu hizmetlerin yaygınlaşması önemine değinerek vatandaşların evde bakım hizmeti alması için öncelikle yatalak durumda bulunması gerektiğini, yapılacak müracaatların bir komisyon tarafından değerlendirileceğini söyledi.

Şahinöz, hizmetin aile hekimleri ve hastaneler işbirliğinde koordineli olarak yürütüldüğünün altını çizerek, “Vatandaşlarımız 213 29 06 numaralı telefonu arayarak, aile hekimlerine yada İl Sağlık Müdürlüğü Evde Bakım Hizmetleri birimine başvurarak hizmet talep edebileceklerdir. Projenin doğru anlaşılması ve taleplerin bu doğrultuda olması üreteceğimiz hizmetin etkin ve doğru şekilde olmasını sağlayacaktır. Evde yapılan tüm hizmetler ücretsiz olarak sunulacaktır. Her yeni hizmette olduğu gibi vatandaşlarımızın bu konudaki destek, yardım ve geri bildirimleri bizler için çok önemlidir” diye konuştu.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap