Tatli Bela

Akülü Araba İle Hayata Bağlanıyorlar...

Önerilen İletiler

Akülü Araba İle Hayata Bağlanıyorlar...

Çankırı'nın Karatekin Parkı'na gelen bedensel engelli İbrahim Çağlar, AA muhabirine, 1991 yılından beri ayaklarını kullanamadığını belirterek, akülü araba sahip olana kadar dışarı çıkamadığını anlattı.

Çağlar, akülü arabası sayesinde her gün Karatekin Parkı'na geldiğini, burada hem arkadaşlarıyla sohbet ettiğini hem de ayakkabı boyayarak para kazandığını ifade etti.

Çağlar, şunları kaydetti:

''Teknoloji sokağa çıkmamızı sağlayarak bizi hayata tekrar bağladı. Akülü arabalar sayesinde hem sokağa çıktık hem de sosyal hayatımızı tekrar yaşamaya başladık. Dışarıdaki hayatı tekrar görme şansını akülü arabalar sayesinde elde ettik. Bu bizim gibi eve bağlı olarak yaşamak zorunda kalanlar için önemli bir gelişme. Sanki hayatı sil baştan tekrar yaşıyoruz.''

Bedensel engelli İsmet Seven ise 2002 yılında geçirdiği felç nedeniyle yürüyemez duruma geldiğini ve o yıldan beri kullandığı akülü araba sayesinde her gün parka gelerek burada arkadaşlarıyla uzun uzun sohbet etme imkanı bulduğunu söyledi.

Akülü arabanın devlet tarafından verildiği dile getiren Seven, ''Artık evden çıkıp, güneşi, kuşları izleyebiliyorum. Yağmuru bile hissetmenin güzelliğini yeniden yaşadım'' dedi.

Yolların kaldırımların yapımında kendilerinin düşünülmediği ileri süren engelliler, ''İş merkezi ve büyük marketlere giremiyoruz. Tuvalet ihtiyacımızı karşılayabileceğimiz bir yer yok. Bu konunun çözüme kavuşturulması için gerekli girişimlerde bulunduk'' şeklinde konuştular.

Kaynak: Memlekethaber

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Akülü Araçlar Biz Engelliler İçin Vazgeçilmez Bir Araç....

Ben Köyde Yaşadığım İçin Manuel i Kullanmak Zor oluyor...

Taş Falan Gidemiyorum Tek Başıma...

Akülü Sayesin de Köy Benim..:)

Teşekkürler Paylaşım için

...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap