zekak1978

Dil Yüreğe Yetmiyor….

Önerilen İletiler

Dil Yüreğe Yetmiyor….

Hani şarkıda diyor ya: “iki kuruşluk adamları musallat ettik ömrümüze, bundandır böyle dibe vuruşumuz..” Kadın, erkek fark etmiyor; iki kuruşluk insanlara gereğinden fazla değer verince, hayal kırıklığı kaçınılmaz oluyor.

Ne kadar iyi niyetli ve sevgi dolu olursanız, acınız da o derece büyük oluyor. Bu yüzden hak etmeyeni gereğinden fazla sevmeyeceksin!

Kimseye gönül kapılarını sonsuz açmayacaksın. Herkesin senin canını yakma ihtimali olduğunu bileceksin. Sevdiklerinle bile aranda bir mesafe olacak. Dünyanın çivisi çıkmış, kendini koruyacaksın.

Kimseye fazla güvenmeyeceksin çünkü sonunda seni düşürür güvendiğin dağlar. Arkanda duruyor sandıkların, canım diyerek içine aldıkların vurur seni kendi yatağında, farkına bile varmazsın.

Bir insanın ruhunda asalet yoksa, ondan hep bir adım uzakta duracaksın çünkü sadece asalet kendine çirkinliği yakıştırmaz.

Bir insanın önce ruhuna bakacaksın, parası, bilgisi olmuş fark etmez. Kültür de bir yere kadar taşır adamı hayat yolunda. Ruhu basitin üstüne altın kaplama elbise giydirsen ne yazar?

Bizler çirkinleştik! Yüzümüzü boyayla, tıraşla düzelttik. Vücudumuzu estetikle, kasla, botoksla değiştirdik. Üstümüze iki cici kıyafet giyip, paketimizi şıklaştırdık ama ruhumuz gittikçe çirkinleşti. O yüzden gittikçe yalnızlaşıyoruz. O yüzden, kendi sonumuzu ellerimizle hazırlıyoruz.

Etrafında olanları görenler, kendini çirkeften sakınmaya çalışanlar, dedikodudan ve sahtekarlıktan uzak kalmayı seçenler, kinden ve nefretin oklarından korunmak isteyenler, bu dünyanın bir yalan olduğunu bilip ruhunu temiz tutmaya çalışanlar, yüreği defalarca yara aldığı için başkalarına benzemek istemeyenler, evlerine çekildiler. Yalnızlıklarına sığındılar. Onlar kendilerini korumak adına sadeleştiler. Sahte kahkahalara ve göstermelik aşklara, yalan dostluklara karşı mücadele edemediler, kendi evlerine kaçtılar. Mutluluğu kendilerinde ve yalnızlıklarında ardılar. Ancak ne garip ki, orada bile rahat bırakmadılar... Unutma ! Bugün hayat veren su, yarın seni boğabilir...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Bir insanın önce ruhuna bakacaksın, parası, bilgisi olmuş fark etmez. Kültür de bir yere kadar taşır adamı hayat yolunda. Ruhu basitin üstüne altın kaplama elbise giydirsen ne yazar?

Çok Güzel Bir Yazıydı Teşekkür Ederim Paylaştığın İçin...,

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap