zekak1978

Bugün Seviyor, Yarın Vazgeçiyor!

Önerilen İletiler

Bütün mektupları tek tek okudum ve bu konuya bir daha el atmam gerektiğini düşündüm. Okuduğum her mektup birbirine benziyordu. İsimler farklı olmasa, insan tek bir kişi tarafından yazıldığına inanabilir.

Bu bize şu işareti veriyor: Duygusal taciz içinde, dengesiz ve sağlıksız ilişkilerin kurbanları olmuşuz. Eğer bu yazının ilk bölümünü daha önce okumadıysanız, yazının sonunda bulunan adrese tıklayarak, önce ilk yazıyı okumanızı tavsiye ediyorum.

Mektupların sonu genellikle şu şekilde bitiyordu: “Ben de aynı anlattığınız tarzda bir ilişki yaşıyorum, ne yapmam lazım?”

Duygusal taciz yaşadığınız, sürekli dengesizlik içinde giden bir ilişki; içinde aşkı ve saygıyı barındırmaz. Siz, olanların üstünü kendinizce bahaneler bularak örtseniz bile, sonunda mutlaka bir yerden patlak verecektir.

Bu tarz ilişkilerde öncelikle şunu düşünmeniz gerekiyor? Sürekli aşağılandığınız, saygı duyulmadığınız bir birlikteliği neden devam ettiriyorsunuz? Cevabı muhtemelen şu şekilde gelecek: “Çünkü her zaman böyle kötü değil! Bir el üstünde tutuyor, beni göklere çıkarıyor, sonra birden başka biri oluyor, benden kaçıyor ve sanki nefret ediyor!”

Bu ilişkinin terazisinde hangi taraf ağır basıyor? Buna karar vermeniz çok da kolay olmayacaktır çünkü tam sizin vazgeçtiğiniz, bu iş olmayacak diye düşündüğünüz anda, sevdiğiniz kişi bir dönüş yaparak gönlünüzü alıyor. Sizin de dengeniz bu yüzden sarsılıyor.

Bu ilişkiyi sürdürmekte kararlıysanız, bilmelisiniz ki; ruh sağlığınız, inançlarınız, mutlu ve huzurlu aşk hayalleriniz çok yakında yok olacak. Hatta bir gün öyle bir hale geleceksiniz ki, ilişki bittiğinde siz sanki suçlu ve psikolojisi bozukmuş gibi duracaksınız.

Bu tarz ruhsal bozukluklar gösteren kişilerden gerçek bir sevgi ve ilişki bekleyemezsiniz. Ayrıca ne kadar uğraşsanız da, onu tek başınıza düzeltemezsiniz. Yapmanız gereken iki hamle var. Birincisi, kendisiyle bir konuşma yapar ve davranışlarının sizde yarattığı duygusal fırtınaları ve dengesizlikleri, onu suçlamadan anlatırsınız. Birlikte profesyonel yardım almak konusunda ikna edersiniz. Sizin de bu desteği almanız önemlidir çünkü içinizde bir yerde bu ilişkinin hatalarını görmenize rağmen, gitmenizi engelleyen bir şey var. Sizin de kendinizle ilgili çözmeniz gereken nokta budur! İkinci seçenek ise, bu ilişkiyi hemen koparır atarsınız ve böylece daha fazla zarar görmekten kurtulursunuz.

İlk seçenekte, sevdiğinizi sandığınız kişiyle neden inatla bir ilişki sürdürmeye devam ettiğinizi çözmeniz, kendiniz için iyi bir adımdır. Sağlıklı bir insan, bu tarz bir acı çekme, yok sayılma ve aşağılanmaya katlanamaz. Bu ilişkiyi bir türlü bitiremiyorsanız, bilinçaltınızda yatan nedenler olmalı! Sizin de keşfetmeniz gereken budur! Lütfen kendinizi hak etmediğiniz davranışlarla örülmüş bir ilişkinin ortasında boğmayın. Siz kendinizi sevmezseniz, bunu başkalarının yapmasını bekleyemezsiniz! Unutma ! Bugün hayat veren su, yarın seni boğabilir...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap