ahmet_t12

H Sınıfı Ehliyeti Olanların Dikkatine :)

Önerilen İletiler

arkadaşlar kazadan önce var olan b sınıfı ehliyetimi h sınıfına değiştidim bu gün yeni ehliyetim elime geçti

ama ehliyet de özel tertibatlı otomobil kullanır ibaresi var bu beni biraz düşündürdü yani şimdi ben otomatik vites olan cady doblo vito tarzı olan hafif ticari yada komyonet sınıfındaki araçlara özel tertiba taktırıp kullanazmayım ehliyetdeki ibare bunu kastediyor galiba

h sınıfı ehliyeti olan arkadaşlar sizin ehliyetinizde böyle ibare varmı hangi tip araçları kullanıyorsunuz bilgilerinizi paylaşırmısınız lütfen

not : konu hakkında emniyet genel müdürlüğüne yazdım bakalım ne cevap vericekler ..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Senın yazını görrunce ehliyetime baktım ve öyle bir yazı yok... Sadece H ehliyeti oldu yazıo yanı engelli belli eden tek ibare o ama arabamın ruhsatında ve evraklarında olsun özel tertibatlı arac kullanamsı gerekiyor yazıları var.. Bence de sen onu arastır bir yeni yasa vs gibi bir olaylarmı olmus..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

kendim sorduğum soruya kendim cevap veriyorum :)

bu gün emniyet genel müdürlüğüne konuyla ilgili dilekçe ye cevap geldi benim gibi ehliyeti h sınıfı olup sadece otomabil kullanır ibaresi olupda kafasında ben minibüs komyonet kullanamazmıyım sorusuna cevap agşadadır.

Sayın Ahmet AVŞAR 05.10.2010 tarih ve 23906 sayılı bilgi edinme başvurunuz incelenmiştir.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 38 inci maddesinde; "H Sınıfı Sürücü Belgesi, Özel tertibatlı olarak, imal, tadil veya teçhiz edilmiş motosiklet veya otomobil türünden araçları kullanacak hasta veya sakatlara, verilen belgelerdir." hükmü bulunmaktadır.

Azami yüklü ağırlığı 3500 kg'a kadar araçları ( cady ve doblo) özel tertibatlı ve özürlü plakalı olmak kaydıyla kullanmanızda sakınca bulunmamaktadır.

Konuyla ilgili talimat 81 ile gönderilmiştir.

İyi günler dileriz.

(S.B.)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap