ahmet_t12

Kök Hücre İle Kırık Tedavisi

Önerilen İletiler

Sky News 1 Ekim 2010 spacer.gif11665179.jpgspacer.gifspacer.gif

spacer.gif Geçirdiği trafik kazasının ardından bir kadının birçok yerinden kırılan ve tedavi edilemeyen bacağı kök hücre tedavisiyle onarıldı.

İngiltere'de Diane Stuttard adlı kadına çarpıp kaçan bir otomobil, kadının bacağının kesilme noktasına getirecek şekilde sakatladı. Bugüne dek yapılan 11 ameliyata rağmen gelişme yaşanmazken, cerrahlar son çare olarak kök hücre kullanmayı kararlaştırdı.

Suttard’ı ameliyat eden doktorlar, kırılan kemikleri onarmak için kök hücreye başvurdu ve Stuttard’ın bacağında ölen ve enfeksiyon kapan altı santimetrelik kemiği tedavi etmeyi başardı. Kemiğin kaptığı enfeksiyon, tedavi edilmesinin önüne geçiyordu.

Stuttard, yaşadığı kazanın ardından yapılan onca ameliyat işe yaramayınca kendisine bacağının kesileceğinin söylendiğini ancak o tüm şansını denemek için beklemeyi tercih ettiğini söyledi. Sonunda, kemik tedavisinde büyük bir atılım yapılmış oldu.

2001 yılında evine dönerken Stuttard’a çarparak ağır yaralanmasına neden olan kimliği bilinmeyen kişiler, yaşlı kadını altı kilometre boyunca kaportanın üzerinde taşıdıktan sonra yola attı ve kaçtı.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

kök hücre hala son çare olarak kullanılıyor ve başarılı oluyor ülkemizde ve dünyada böyle örnekler çok artık kök hücrenin deney aşamısından uygulama safhasına geçilmesi lazım dünyada çaresiz milyonlarca insanın umutu olan kök hücre tedavisi neden bu kadar ağır ilerliyor hayret neredeyse 20 yıl oldu kök hücrenin oratay çıkması ama hala daha tedavi şekli olarak uygunlanmıyor..

her şeye rağmen bu tür haberler çok güzel moral veriyor bize boşuna değil dedirtdiyor insana umutla beklediğimiz günler ..

yakında 'yolda' eli kulağında' geldi gelecek' biraz daha sabır.. ;)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap