zehra

Engelsiz Mobilya Çözümleri...

Önerilen İletiler

"Engelsiz" Mobilya İçin Häfele Çözümleri

28.08.2007

Yaşlı, hasta ve özürlülerin mobilyaları daha rahat kullabilmeleri amacıyla Hafele tarafından üretilen Vitaflex serisi, engelsiz yaşam alanları sunmak felsefesinden yola çıkılarak tasarlanmış. Onlarca çeşit mobilya donanımı ile Vitaflex yaşam kalitesini yükseltiyor.

" Engelsiz yaşam alanları için özel tasarımlar " sloganıyla yola çıkan Vitaflex serisi, mobilya üretiminde bağlantı elemanları, sarf malzemeleri, kilit sistemleri ve teknik danışmanlık hizmetleri sunan Alman Häfele şirketinin ürünü. Häfele`nin 100 bin çeşide yaklaşan mobilya donanımlarına ilave ettiği Vitaflex ürünleri uzun süreden beri Avrupa`da huzurevleri, yaşlı bakımevleri ve engelliler tarafından kullanılıyor.

Vitaflex serisi uzaktan kumanda ile yükseklikleri ayarlanabilen dolap sistemleri veya asansörlü dolap askılıkları, kulpsuz dolap kapakları, yükseklik ayarlı masalar, lavabolarda destek barları gibi donanımlardan oluşuyor. Banyo, mutfak, yatak odası, ofis gibi birçok yaşam alanında kullanılabilen Vitaflex ürünleri özel olarak tasarlandığından yaşam alanlarındaki fiziksel engelleri kaldırarak yaşam konforunu artırmaktadır.

Mutfak Çözümleri : Yüksekliği Ayarlanbilen Tezgahlar ve Dolaplar

Mutfaklarda yaşanan yükseklik sorunları, raflara yetişememe veya uzanamama sorunlarına cevap veren Vitaflex, erişkin, çocuk, engelli ve yaşlılar için çözümler sunuyor. Kulpsuz çekmece ve dolaplar, yükseklikleri ayarlanabilen tezgahlar ve bir uzaktan kumanda ya da mekanik düğme yardımıyla dolapların yükselip alçalmalarını sağlayan mekanizmalar gibi çok sayıda donanım çözümlerine Häfele farkıyla ulaşmak mümkün.

Özellikle tekerlekli sandalye kullanan kişilere konforlu bir çözüm sunan yükseklik ayarlı tezgahlar aynı zamanda çok uzun ya da kısa boylu kişilere ergonomik çalışma alanları sunuyor. Bu sistem mutfaklardaki evye bölümüne veya sadece yemek pişirme bölümüne uyarlanabiliyor. Tezgahlar çelikten imal edilmiş alüminyum rengindeki kolonlar tarafından taşınmaktadır. Bir mutfakta toplamda en fazla 16 farklı bölümün senkronize bir şekilde yükselip alçalması bu kolonlar yardımıyla sağlanabiliyor.

Tezgahların yükselip alçalma işlemi dolap yanlarına yerleştirilen kumanda düğmelerinin yardımıyla gerçekleşiyor. Bu sistemde istenen ayarları hafızaya kaydetmek de mümkün. Yükseklik ayarlı tezgahlar düz mutfak ünitelerine uygulanabildiği gibi L ve U şeklindeki mutfaklar ve ada tipi mutfaklar gibi farklı yapılar ve açılar için de uygulanabiliyor. Bu bağlamda mutfak mobilyası üreticileri ve iç mimarlar için sunulan mutfak plan ve tasarım seçenekleri neredeyse sınırsız.

Bunun yanında çok yüksekte kalan üst dolapların bir kaldırma indirme mekanizması sayesinde aşağıya indirilerek ulaşılabilir kılmak da Häfele’nin donanımlarıyla mümkün. Bu mekanizmaları kullanırken sıkışma tehlikelerini ortadan kaldırmak amacıyla elektromekanik olarak ayarlanabilen bütün dolapların ön köşesinde sıkıştırma emniyet sensörü mevcut.

Banyo için çözümler: Tutunma destekleri

Häfele’nin banyolara özel olarak yarattığı çözümlerden tutunma destekleri, katlanabilir özellikleriyle her yükseklik ve pozisyonda arzuya göre monte edilebilir. Plastik ve metal seçenekleri ile “hastane formu”ndan farklılaşan ve paslanmaz çelikten yapılmış olan tutunma destekleri, ileri yaştaki veya engelli kişilerin kullanımı için idealdir.

Bu ürün grubu içerisinde ayrıca katlanır sırt destekli oturaklar ve farklı yükseklik seviyelerine göre açısı ayarlanabilen ayna ve donanımları da mevcut.

Ofis için çözümler: Yükseklik ayarlı, modüler masa iskelet sistemi “IDEA MOTION”

Son yıllarda yapılan araştırmalar, çalışan kişilerde oluşan her üç hastalıktan birinin, yeterli ayar düzeneği olmayan masa ve sandalyeler ile monoton bir çalışma duruşuna bağlı omurga veya kas sisteminde oluşan rahatsızlıklardan kaynaklandığını gösteriyor. Häfele’nin bu sorunlara çözüm bulmak için uzun yıllar süren araştırmalardan sonra geliştirdiği IDEA MOTION masa iskelet sistemleri artık Türkiye’de de satışa sunuluyor.

Ofislerde ergonomik çalışma ortamları yaratacak ve özellikle tekerlekli sandalye ile çalışmak durumunda olan kişilere de uygun olan masa iskelet sistemi “IDEA MOTION”ı uzun süreli AR-GE çalışmaları sonucunda geliştiren Häfele, hem iş verimini artıran hem de omurilik sağlığını koruyan çözümler sunuyor.

Çalışma alanlarının önemli bileşenlerinden masa iskelet sistemlerinin doğru planlanması çalışma alanlarını artırıyor ve sınırsız bacak serbestliği sağlıyor. Estetik tasarımıyla da göze hitap eden “IDEA MOTION”, ergonomik olmasının yanı sıra modüler olması sayesinde de birçok avantajı beraberinde sunuyor.

Aynı bileşenlerle birden çok masa tablası tasarlanabilen ve tek bir aletle basit ve hızlı bir şekilde monte edilebilen IDEA sisteminin yükseklik ayarlı versiyonu “IDEA MOTION’, oturarak veya ayakta çalışma seçenekleri sunuyor. Bu sistem elektrikli bir kumanda aracılığıyla masanın yüksekliğini kolayca 605mm ile 1280 mm arasında değiştirme imkanı sağlıyor. Bel ve boyun sağlığını korumak için ideal bir çözüm sunan IDEA MOTION aynı zamanda çevre dostu bir sistem. Tüm parçaları çelik ve özel bir plastikten imal edildiği için geri dönüştürülebiliyor.

Ofislerde, konferans odalarında ve evlerde kullanılabilen, 230 V elektrikle çalışan IDEA MOTION 120 kg’a kadar olan ağırlığı üzerinde taşıyabiliyor. Çelik konstrüksiyonu ve yüksek kalitesi sayesinde de uzun yıllar kullanılabiliyor. Häfele’nin ofis sistemleri konusundaki geniş ürün yelpazesi, AB standartlarına uygun, kaliteleri LGA sertifikalarıyla belgelendirilmiş, ergonomiye önem veren, modern tasarımlara imkan veren ürünlerden oluşuyor. Standartlardan yola çıkılarak ölçülendirilen ürünler, kullanıcıların tasarım ihtiyaçları doğrultusunda çözümler sunuyor.

Häfele Kimdir ?

Türkiye pazarında mobilya ve mimari donanım alanlarında yeni kurulan tesisleriyle hizmet veren Häfele, uzman kadrosu ve sektörde eşi bulunmayan 100 bin farklı üründen oluşan geniş ürün yelpazesi ile iş ortaklarının ihtiyaçlarını karşılayacak en uygun çözümleri sunmaktadır. Yeni showroom ve stokları ile Türkiye’de doğrudan müşterilerine ulaşacak olan Häfele’nin Dudullu’da kurduğu tesisi içerisinde bulunan 1.200 metrekarelik showroom’u 12 ay açık fuar özelliğinde olup, sektördeki yenilikleri yansıtabilmek amacıyla sürekli yenilenmektedir.

Haber: Ankara Turkmobilya.com

http://www.turkmobilya.com/mobilya/haber-1...-Cozumleri.aspx

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap