yarali kalp

Servisçiye Günah, Ama Tuğba'ya değil...

Önerilen İletiler

3948.jpg4084.jpg

Yürüme engelli Tuğba, tekerlekli sandalyeye bağlı olduğu için okul servisine alınmadı. Aile şikayetçi oldu. Servisçiler Odası ise 'Koltuk sökmek gerekir. Şoförlere de günah' dedi.

Yeni eğitim-öğretim yılı, yine skandalla başladı. Mağdur bu kez, Antalya'da yaşayan ve doğuştan yürüme engelli olan 14 yaşındaki Tuğba Ak idi. Yüzde 95 oranında engelli olan Tuğba, gece gündüz çalışarak, Kepez Anadolu Lisesi'ni kazandı. İlköğretim eğitimini, evinin yakınındaki bir okulda tamamlayan engelli genç, kazandığı okul kilometrelerce uzakta olduğu için servis bulmak istedi. Ancak bu hiç de kolay değildi. Genç kız, tekerlekli sandalyeye mahkum olduğu için servise kabul edilmedi. Çaresiz kalan Ak ailesi ise şikayetçi oldu.

Anne Güneş Ak, Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'ın kapısını çaldı. Gülay, "Tuğba'nın okulunda engelliler için her türlü fiziki altyapı var. Yani engelli çocuklar okula girdiği andan itibaren sorumluluk bana ait. Ulaşım sorununa karışmam" dedi. Aldıkları cevap karşısında yıkılan anne, soluğu Servisçiler Odası'nda aldı.

Başkan Vekili Mehmet Uç'un verdiği cevap ise yaraya tuz bastı.

Tekerlekli sandalyeli öğrencinin taşınması için araçtaki çift kişilik koltuklardan birinin sökülmesi gerektiğini hatırlatan Uç, "Araç sahibine de günah" dedi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin de sorunu çözmemesi üzerine Tuğba Ak'ın okula götürülüp getirilmesi ailenin sorumluluğunda kaldı.

</H2><H2>takvim

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İnsan Dar Görüşlü ve Düşünce Özürlü Olunca Söylenecek Söz de Kalmıyor....

Çünkü ne Söylenirse Söylensin O Kişiler Bildiğinden Şaşmayacaklardır...

Teşekkürler Canım Paylaşımın İçin...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sosyal devlet bu olmamalı... Tüm yurttaşlarını eşitleyen düşünce kalıbı belleklere yerleşirse insanların vicdanlarına bırakılan davranış bozuklukları engellenmiş olur.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap