yarali kalp

Mavi Engelli Kart

Önerilen İletiler

Mavi Engelli Kart

mavi.kart.jpg

İngiltere genelinde, 2.5 milyon mavi
engel
li kart kullanıcısından bir milyonunun aslında karta ihtiyacı olmayan sağlıklı bireyler olduğuna inanılıyor.

Yerel Devlet Kurumu'nun (Local Government Association) yayınladığı rakamlara göre ise her üç mavi karttan biri çalıntı veya sahte amaçlarla kullanılıyor.Araç sahiplerine tek veya çift çizgili kontrol altındaki caddelere park imkanı sunan kartın verilme nedeni, aslında engelliler için hayatı kolaylaştırmak, onlara araçlarını bedava park etme fırsatı vermek amacıyla 1970'li yıllarda yürürlüğe girdi. Engelli olmayan sahte kullanıcılar bu imkandan faydalanarak en iyi park yerlerini kullanarak bunun yanısıra cezalardan kurtulmak amacında. Tahminlere göre kartta yaygınlaşan bu sahtecilik sistemi, vergi ödeyenlere yılda 14.7 milyon sterline mal oluyor. Hükümet bakanları kart sahtekarlığının önüne geçebilmek için düğmeye bastılar.

Son 10 yılda artan kart sayısında, sahtekarlığın önüne geçebilmek yeni tasarılar tartışılacak. Londra'da pek çok belediye tarafından hiç bir sağlık testi yapılmadan, kişinin bir mektupla talebi üzerine adresine gönderilen kartlar, sistemi sahtekarlık yapmak isteyenlere karşı açık bir konuma getiriyor.

Bazı belediyeler, suçluların mektupla mavi kart elde ettikten sonra, bunu karaborsada 1500 sterline sattığını iddia ediyor. Mavi kartı kayıtlı kişinin dışında kullanan kişiler yakalanması halinde, 1000 sterlin para cezası ile karşı karşıya kalabilirler.

Kartların arkasında yer alan kayıt numarası ve fotoğraf alt yüzde yer alması nedeniyle görülemiyor. Bu nedenle fotokopi yapılabiliyor. Ailenin diğer fertleri tarafından kullanılıyor.

Mobilise Vakfı Başkanı Helen Dolphin “Bu durum kontrolden çıktı. Acil olarak müdahale edilmesi gerekiyor. İnsanların sistemi kötüye kullanması nedeniyle, gerçek engelliler park yeri bulamıyor.”

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sahtekarlık, Dolandırıcılık Dünya Sorunu....

Engelliler, Yaşlılar, Dul ve Yetimler Üzerinden Daha Çok Yapılıyor olması ise İç Acıtıcı Ama Bir Gerçek....

Teşekkürler Canım Paylaşımın İçin...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap