Guest DOĞRU YOL

MUTLULUK VE UMUTLAR

Önerilen İletiler

Guest DOĞRU YOL

Bazı insanlar kazandıklarından çok kaybettiği şeylere baktıklarından dolayı mutluluğunun ne olduğunu halen anlamakta güçlük çekiyorlar. Bazıları ise kaybettikleri şeyleri bir kayıp olarak değil ne kadar acı olsada bir tecrübe olarak görüp hayatlarına yeni bir boyut kazandırıyorlar bu sayede ufacık şeylerden bile mutlu olabiliyorlar.

Size anlatmak istediğim mutluluğun çok uzakta olmadığı mutluluk bazen bir kelebeğin kanadında, bazen bir çiçeğin yapraklarında, bazen de çok güzel bir kadının gözlerinin içinde ki o kutsal ruhta…

Küçük şeylerden mutlu olabilmek hayata bir erdem kazandırır ondan dolayı küçük şeylerin kıymetini bilmek onlarla gülümsemek hayata farklı bir boyut kazandırmak sadece ve sadece onu anlamayı bilen insanlara ait bir özelliktir. Ama hayat o kadar gariptir ki bazen mutluluk ne denli olursa olsun onu göremeyebiliriz. Çünkü baktığımızın farkında bile değilizdir. Bir çok insan yemyeşil bir sabaha uyanıp, kuş sesleriyle ve ışıklarını olabildiğince fazla saçan bir güneşle güne merhaba demek ister. Aslında bunlar tamamen soyut şeylerdir imkansız değildir fakat soyut şeylerdir karanlıkta bile kendinizi güneşin ışıklarının altında hissedebilirsiniz; mutluluk böyle birşeydir.

Mutluluk bize çok yakındı fakat biz görmek istemedik sadece baktık uzaktan öylece baka kaldık bir nefes kadar yakındı..

Ben kendimi bazen çok mutsuz hissediyorum, en azından bugün dışarı çıktığımda memleketime yılın ilk karı yağmış ve o beyaz taneciklerin içinde ben siyah bir ruhla geziniyordum öyle baskındı ki hava herşey üstümdeydi aslında mutlu olacak çok şey vardı, çok şey..

Mutluluk çok yakındı ona gitmek istemedik onunla beraber olmak istemedik çünkü o bizim doğamıza aykırıydı birşeyler vardı bilemediğimiz birşeyler vardı! bizi bizden alıp götüren bir anda herşeyin ortasına düşen ve herşeyi bir anda değiştiren ne olduğunu bilemediğimiz birşeyler vardı ve bunun adı bile konmamıştı ama eminim mutluluk kadar güzel ve hoş birşey değildi.

İnsanı yaşatan umutlarıdır, mutluluk; umutlarımızın evlatlarıdır ne zaman umutlarımız gerçekleşirse o zaman mutlu oluruz fakat küçük şeylerdede mutlu olmayı bilemezsek, o zaman mutluluğun bizi terkettiğini anlar ve onsuz bir yaşam sürmeye mahkum oluruz.

Umut ve Mutluluk dolu günleriniz olması dileğiyle.

Yazan : Emre Biçil

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap