ysldg

Sağlık Bakanından Özürlülere Müjde

Önerilen İletiler

Canlı yayında müjdeyi verdi

Tv8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan’ın sunduğu, Erkan Tan ile Başkent’ten programının bu sabahki konuğu Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 2011’de sağlık alanında yapılacak en önemli hizmetleri anlattı.

Hastanelerde ‘Bugün Git Yarın Gel’ Dönemi Bitti!

Şu anda 10 ilde, yılbaşından itibaren Türkiye’nin her yerinde uygulanmaya başlanacak olan çağrı merkezi uygulamasını anlatan Sağlık Bakanı şunları kaydetti;

“182 no’lu telefonu arayıp hastanelere gitmeden; son derece iyi yetişmiş, çok iyi bilgi veren operatörlerden, içinde bulunduğunuz hafta için randevu alabiliyorsunuz. Uygulama Erzurum, Kayseri, Edirne, Eskişehir, Bilecik, Çanakkale, Kırklareli, Çanakkale, Yalova, Tekirdağ’da hizmet veriyor. Randevunuzu aynı telefon aracılığı ile iptal etmeniz de mümkün”

Yıl Sonuna Kadar Herkesin Bir Aile Hekimi Olacak

Akdağ, “Bütün Avrupa ülkelerindeaile hekimliğiuygulanıyor. Türkiye’de şu anda 60 ilde uygulanıyor, 40 bin vatandaş yararlanıyor. Bu yılın sonuna kadar da bütün Türkiye aile hekimliğine geçmiş olacak” dedi.

Aile Hekimliği Tamamen Ücretsiz

Aile Hekimliğinde sigorta, sosyal güvenlik aranmadığını; Sosyal Güvenlik Kurumu’na kayıtlı olmayan, işsiz olan herkesin doktora gidebileceğinin altını çizen Sağlık Bakanı, vatandaşın bundan sonra edilgen olmayacağını ifade etti. Akdağ, bütün vatandaşların çocuğunun aşısını, eşinin hamilelik takibini, kanser taramalarını ücretsiz olarak yaptırabileceğini, istenirse hekimin de değiştirilebileceğini sözlerine ekledi.

Evde Sağlık Bakımı Uygulaması Başlıyor

“2011’de evlerde sağlık bakımına geçiyoruz” açıklamasını yapan Akdağ, ağır özürlü veya yatalak hastalar için uygulanacak sistemi;

“Gerektiğinde elektrikli hasta yatağı, sonda, yara bakımı, beslenme tüpü, raporları ve dışarıdan alınacak her türlü malzeme eve gelecek” şeklinde açıkladı.

Köylere Mobil Hizmet Götürüyoruz

“Köylere, kırsal kesimlere mobil hizmet götürüyoruz diyen Akdağ, haftanın belli günlerinde önceden haber verilerek, hekimlerin o bölgelerde hizmet verdiklerini belirtti.

3 Telefon Numarasını İyi Öğrenin: 112, 184, 182

‘Vatandaşın üç numarayı da çok iyi öğrenmesi lazım’ uyarısında bulunan Akdağ sözlerine, “112 numaralı hattı 5 yaşındaki kızıma bile öğrettim. Acil durumlarda insanlar karga tulumba taksiye bindirilmemeli, 112 aranmalı. 184’ü, sağlık hizmetleri alırken sıkıntıya uğramışsanız yada aldığınız hizmetten memnunsanız teşekkür etmek amaçlı da arayabilirsiniz. Çünkü bize, bu aramalar geri bildirim olarak dönüyor. Son olarak da 182’yi bütün vatandaşlar ezberlemeli” diyerek son verdi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

gerçekten müjde olmuş eve sağlık hizmeti 10 numara hizmet olur

ben bu adamı çok seviyorum ya :)

bence hükümetin en iyi çalışan işini bilen dersine çalışan bakanlarından

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

inşaallah bunlar lafta kalmaz çünkü arkadaşlar o kadar çok yatağa bağlanmış umudu kesilmiş ve tedavi olanağı olmayan hasta varki müthiş bi şey olur bu güzel haber için teşekkürler

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap