zeynepkrtas

Nurcan Dünya Şampiyonu...

Önerilen İletiler

Nurcan dünya şampiyonu

Milli sporcumuz 48 kilodaki Nurcan Taylan, olimpiyat ve Avrupa'dan sonra Dünya'da da rekor kırarak altın madalya almayı başardı. En büyük rakibi Sibel Özkan ise gümüşte kaldı.nurcanic.jpg

Türkiye'de önemli bir organizasyon start aldı. Dünya Halter Şampiyonası, Antalya'da dün başlarken, podyuma çıkan iki sporcumuz, madalyaları adeta süpürdü. Bayanlar 48 kiloda Nurcan Taylan, uzun zamandır peşinde koştuğu Dünya Şampiyonluğu'na üç altın madalya ile ulaşırken, ezeli rakibi Sibel Özkan ise iki gümüş, bir de bronz madalya ile yetindi. İlk podyuma gelen Sibel Özkan oldu. 87 kilo ile başlayan Özkan, bu ağırlığı ilk hakkında kaldırırken, zorlanmadı. Ardından 90 ile Nurcan Taylan sahne aldı ve geçerli kaldırışı ile ilk sıraya yükseldi. Tartı avantajı olan Sibel, aynı kiloda ikinci hakkına girdi ve başarılı oldu. Nurcan bırakmadı. 93 kiloyu da kopartıp, avantajı tekrar ele geçirdi. Son hakkında 93'ü deneyen Özkan bu ağırlığı kaldıramayınca, gümüş madalyada kaldı. Koparmada altın madalyayı garantileyen Nurcan, Dünya rekorunu kırmak için 99 kiloya geldi ancak başaramadı.

'SUS LAN!'

Sİlkmede ise müthiş bir çekişme yaşandı. Sibel ilk hakkında 111, ikinci hakkında 115'i kaldırsa da altın için geldiği 119 kiloda kavgalı olduğu Antrenörü Talat Ünlü'nün 'Hadi hadi' sözlerine 'Sus lan!' diye bağırıp, barı omuzlamaktan vazgeçti ve silkmeyi üçüncü, toplamı da ikinci sırada tamamladı. Nurcan Taylan, performansını silkmede de sürdürdü. 113 kiloyu rahat kaldıran Taylan, daha sonra dört kilo arttırıp, 116 için podyuma çıktı. Bu ağırlığı da kaldırıp, toplamda altın madalyayı garantileyince, bir kez daha rekor için geldi. 121 kiloyu kaldıran şampiyon, yeni Dünya rekorunun sahibi oldu.

Ülkemde tarih yazdım

Nurcan Taylan, müsabakaların ardından Türk bayrağı ile podyumda tur atarak, sevincini salondakilerle paylaştı. Milli halterci 'Olimpiyat tarihimizde altın madalya alan tek bayan sporcuydum. Dünya şampiyonasında da 3 altını dünya rekoruyla süsleyen bayan sporcu olarak tarihe geçtim. Kendi ülkemde tarih yazdım' diye konuştu.

Şahin'den kutlama

Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu, Hamza Yerlikaya, Bahri Tanrıkulu, Şeref Eroğlu gibi Türk spor tarihinin önemli şampiyonları, Antalya'da hazır bulundu. Ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin de yarışmaları izleyenler arasındaydı.

Murat TARHAN(Akşam)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap