yarali kalp

Engellilerin Maaşı Devletten

Önerilen İletiler

557.jpg

Her ay asgari ücret tutarında ödenen evde bakım ücretinden, 266 bin 898 özürlü ve ailesi yararlanıyor.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, her ay asgari ücret tutarında ödenen evde bakım ücretinden, halen Türkiye genelinde 266 bin 898, Ankara'da da 12 bin 415 özürlü ve ailesinin yararlandığını bildirdi.

Devlet Bakanı Kavaf, yazılı açıklamasında, özürlüler için verilen 1 asgari ücret tutarındaki evde bakım ücretlerinin, özürlü aileleri için adeta ''can suyu'' olduğu ifade edildi.

Halen Türkiye genelinde 266 bin 898 özürlünün, bu ücret sayesinde yakınlarıyla birlikte sıcak bir yuvada hayata tutunduğu belirtilerek, ''Yalnızca Ankara'da 12 bin 415 özürlü evde bakım ücretinden yararlanıyor. Eylül ayı itibariyle Türkiye genelinde evde bakım ücreti için 145 milyon 309 bin 947 TL ödenek aktarılırken, bu rakam Ankara için 6 milyon 759 bin 223 TL olarak gerçekleşti'' denildi.

SHÇEK bünyesindeki bakım hizmetleri değerlendirme heyetlerinin zaman zaman ikametgahlara ziyaretlerde bulunarak, evde bakım ücretinin yerini bulup bulmadığını kontrol ettiği kaydedildi.

Devlet Bakanı Kavaf, ''Evde bakım ücretleri sayesinde ailelerimiz ve özellikle de hayatlarını özürlü çocuklarına adayan anneler istedikleri sürece engellilerine evinde bakmakta ve bakım ücretinden yararlanmaktadır. Tek istediğimiz bu uygulamanın özürlülerimizin ve ailelerinin hayatına olumlu bir katkı sağlamasıdır'' görüşünü paylaştı.

Özürlü yakınlarının özürlü evde bakım hizmetinden yararlanabilmeleri için özürlünün sağlık kurulu raporunda özür oranının yüzde 51 ve yukarısında olması, özürlüye bakanların gelir durumunun ise asgari ücret tutarının 3'te 2'sinin altında (326 TL) olması şartı arandığı kaydedildi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

bence birçok özürlü kardeşimizin bu haktan yararlanması lazım. hemde hiçbir ayırım yapılmadan...

maddi sınırı çok az bir meblağla aşanlar... memurların insafına bırakılmış bir çok aile. bu haktan yararlanamıyorlar.

bende önceleri pek hevesli değildim ama şimdi devletten allah razı olsun diyorum.

en azından aileme maddi yük olmadığımı bilmek bile beni daha mutlu ediyor.bir isteğim olduğunda çekinmeden söyleye biliyorum.

paylaşım için teşekkürler .

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

gerçekten de aile lere can suyu oluyor bu ödenek sosyal devlet olmanın gereğide buydu ama malasef 2006 yılına kadar engelli hak sahipleri faydalamıyordu ama olsun sonunda türkiyede bu adamı geçde olsa attı burda bu yasa da emeği geçen herkes ve tabiki vergi veren yurtdaşlar a

(sonuçda yine bizden vatandaş olarak aldığı vergilerden ödeniyor bu para :) )

ne kadar teşekkür etsek az olur..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap