yarali kalp

Devler Tarih Yazdı

Önerilen İletiler

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Sırbistan'ı mağlup ederek finalde ABD'nin rakibi olan A Milli Basketbol Takımı'nın oyuncuları maçtan sonra büyük sevinç yaşadı.

550918_detay.jpg?1284253351

Saha ortasında birbirine sarılan oyuncular, naklen yayında da hep birlikte tuttukları Türk bayrağı ile final sevincini kutladı. Maçtan sonra büyük heyecan yaşayan Hidayet, ''Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Tarih yazıyoruz, mutluyum. Arkadaşları kutluyorum. Hakikaten son saniyeye kadar mücadele ettik. Geçen söylemiştim. Ama yine söylüyorum; maddi manevi...'' diye konuştu.

Sahada müthiş bir mücadele yaşandığını dile getiren Ömer Onan ise ''Maçı hiçbir zaman bırakmadık. Hep önde gittiler ama biz kazanacağımıza inanıyorduk. Son darbeyi tam zamanında vurduk öne geçtik. Bu 12 kişi Türkiye'nin gururu oldu. Bu takımla ne kadar gurur duyulsa azdır. Yarın final oynamanın keyfini yaşayacağız'' ifadelerini kullandı.

Semih Erden, Sırbistan'ın bugün turnuvadaki en iyi maçını oynadığını kaydederek, şöyle konuştu:

''Ne attılarsa soktular. Biz bunu maalesef yapamadık. Ama Hidayet ağabeye de söyledim ve birçok arkadaşımla da bunu paylaştım. Maçın son anına kadar kazanacağımızdan emindim. Son düdükle de kazanan biz olduk. Son topta da pozisyon gereği olan bir hareketi yaptım. Bu, takım oyununun sonucu. Arkadaşlarımı kutluyorum. Tüm Türkiye'ye armağan olsun.''

''İnanılmazdı, maç gidip geldi'' diyen Kerem Gönlüm ise şöyle konuştu:

''Sırbistan iyi bir takım. Biz de genç bir takımız ama 3-4 tane tecrübeli oyuncumuz var. Maça biraz tutuk başladık. Takım oyunu bu demek. Geri düştüğümüz anlar oldu. Bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Tüm Türkiye'ye armağan olsun. Zaten hedefimiz yarı finaldi, onu başardık ve şimdi finale çıktık. Tüm Türkiye'nin desteğini arkamızda hissettik. Müthiş bir şey kelimelerle anlatılmaz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Son maçın günahı olmaz. Biz taş gibi takımız. Kampta da hep konuşuyoruz. ABD'yi yenecek tek takım biziz bu turnuvada. Biz inanıyoruz. İnşallah yarın daha moralli bir şekilde şampiyonluk maçına çıkacağız. Biz elimizden geleni yapacağız, inşallah kazanırız.''

KEREM TUNÇERİ: ''HAYATIMIN EN MUTLU GÜNLERİNDEN BİRİ''

Maçı Türkiye'ye kazandıran basketi atan Kerem Tunçeri, hayatının en mutlu günlerinden birini yaşadığını belirterek, ''Müthiş bir maçtı. Turnuvalarda kritik maçlarda Sırbistan'a yeniliyorduk. Şeytanın bacağını bu sefer kırdık. Bize destek olan herkese teşekkür ediyorum, çok mutluyum'' dedi.

Sırbistan karşısında fazla oynama şansı bulamayan Oğuz Savaş, heyecandan maçın son saniyelerini kenardan izleyemediğini analatarak, ''Maçın başında tutuktuk, olmadı. Sonlara doğru seyircinin desteğiyle herkes inandı. Biz de maçın sonlarında müthiş oynadık. Bugün baktığımızda son iki maça nazaran iyi oynamadık. Kolay kazanmayı beklemiyorduk zaten. Çok yüzdeli oynadılar. 70 milyon bize dua etti. Herkese teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

"SON TOPA KADAR BIRAKMADIK"

Ender Arslan ise ''Çok inandık. Son topa kadar bırakmadık. 4 saniye kala 1 sayı gerideydik ama inancımızı sürdürdük. Muhteşem bir mücadele, ben bir daha böyle bir şey olacağını düşünmüyorum. Bütün takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum'' dedi.

A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay da 2001 Avrupa Şampiyonası'nda yarı finalde Almanya'yı yendiklerini kaydederek, ''Ama bence bugün bu oyuncular çok daha büyük bir işi başardılar. Dünya Şampiyonası'nda finale adımızı yazdırdık. Çok çalışarak bu güne geldik. Çok emek vererek geldik. Koçumuz hastalığına rağmen takımı yalnız bırakmadı, takımla birlikte oldu. Oyuncular büyük bir özveriyle çalıştılar. Şimdi de bunun ödülünü alıyorlar. yarın ABD'ye karşı çıkacağız. İnşallah ABD'yi yenip, altın madalyayı kazanacağız ve halkımıza armağan edeceğiz'' diye konuştu.

550907_detay.jpg?1284278713

Türkiye'de yapılan Dünya Şampiyonası'nda yaptığı 8 maçta 8 galibiyet alan ''12 Dev Adam'' tarihinde ilk kez finale çıktı.

İlk kez 2002'de ABD'de yapılan Dünya Şampiyonası'na katılan ve 9. olan Türkiye, Japonya'da yapılan 2006 Dünya Şampiyonası'nda ise 6. sırayı elde etti. (A) Milliler, Türkiye'de yapılan 2010 Dünya Şampiyonası'nda ise büyük bir başarı göstererek, finale çıktı.

8 MAÇTA 8 GALİBİYET

Grup maçlarını 5 maçta 5 galibiyetle yenilgisiz lider olarak tamamlayan Türkiye, 2. turda Fransa, çeyrek finalde de Slovenya'yı yenerek, yarı finale çıktı.

Yarı finalde de Sırbistan'ı mağlup eden (A) Milli Takım, yenilgisiz olarak finale çıktı.

Şampiyonada 2. tur ve çeyrek finalde rakip potalara 95 sayı gönderen Türkiye, Sırbistan'a 83 sayı atarken, şapiyonada ilk kez potasında 82 sayı gördü.

Türkiye'nin 2010 Dünya Şampiyonası'nda şu ana kadar yaptıkları maçlar ve sonuçları şöyle:

C GRUBU:

Türkiye-Fildişi Sahili...........: 86-47

Türkiye-Rusya....................: 65-56

Türkiye-Yunanistan...............: 76-65

Türkiye-Porto Riko...............: 79-77

Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti.....: 87-40

2. TUR:

Türkiye-Fransa...................: 95-77

ÇEYREK FİNAL:

Türkiye-Slovenya.................: 95-68

YARI FİNAL:

Türkiye-Sırbistan................: 83-82

29328ba50b139ccf325a957a0440b926_k.jpg27cf13e23f476887bb220deefcb71551_k.jpg

24644f4061a856752af2d0854cb078ba_k.jpg060003b5c404674f92d3eb0f5a9e3dc5_k.jpg

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

TEBRİKLER ONİKİ DEVADAM BİZE BU MUTLULUĞU YAŞATTIĞINIZ İÇİN

ya ben böylebirmaç görmedim valla kalbim duruyordu ya.

tam maç bitti diye bir bağırdım bir alkış gece yarısı. birdebaktımki maç bitmemiş.

işte o anda benim nabız 300 filan olmuştur.az daha gidiyodum basket olsa semih bloklamasa belkide aranızda olmaya bilirdim.

tekrardan kutluyorum ve finalde basarılar diliyorum.

paylaştığın için sağol. emeğine sağlık.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

valla bende uzun zamandır bu kadar çok heyecanlanmamıştım.maçın son 1 dakikası,bana 1 sene kadar uzun geldi.ama sonunda Allah'a şükür kazanmasını bildik.

darısı abd maçına inşallah...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap