yarali kalp

Bedensel Engelli Dünya Şampiyonuna Plaket

Önerilen İletiler

Dünya Bedensel Engelli Halter Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Meram Belediyesporlu halterci Nazmiye Muslu'ya Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'tan plaket ve altın jesti geldi.

18472.jpg

Bakan Kavaf, bedensel engelli dünya şampiyonuna plaket ve altın ile ödüllendirdi

Dünya Bedensel Engelli Halter Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Meram Belediyesporlu halterci Nazmiye Muslu'ya Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'tan plaket ve altın jesti geldi.

Malezya'da yapılan Dünya Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası'nda, kaldırdığı 106 kiloyla yeni dünya rekorunun sahibi olan milli halterci Nazmiye Muslu'ya bir ödülde Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'tan geldi.

Bakan Kavaf, bedensel engelli dünya şampiyonu Muslu'ya başarısından dolayı plaket ve altın gönderdi. Bakan adına ödülü Konya Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu(SHÇEK) Müdürü İzzet Güneş, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'nde tedavi altında tutulan Muslu'ya takdim etti. SHÇEK Müdürü Güneş, "Sayın bakanımızın selamlarını ve teşekkürlerini iletiyorum. Bakanımız sizi kutladı ve başarılarınızın devamını diledi. Daha büyük başarılara imza atacağınıza inandığını ifade etti" dedi.

Şampiyon Muslu ise Bakan Kavaf'ın jestinden büyük onur duyduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Sayın bakanımıza benim de selamlarımı ve teşekkürlerimi iletin. Kendisinin bu güzel jesti bana tedavimde büyük bir moral oldu. Daha büyük başarılara imza atmak için şimdi daha çok çalışacağım."

Bundan sonraki hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu kaydeden Muslu, "Önceki olimpiyatlarda kıl payı dereceyi kaçırmıştım. Dünya şampiyonu olacağımı biliyordum. Zaten ilk hakkımda altın madalyayı garantiledim, ikinci hakkımda da dünya rekorunu kırdım. Üçüncü hakkımı kullanmadım. Pekin Olimpiyatları'nda da rekor kırmayı hedefliyorum. Zaten kendi rekorumu kendim kırmaya gideceğim." diye konuştu.

Dünya Bedensel Engelli Halter Şampiyonası'nda şampiyon olan Nazmiye Muslu, Malezya'da enfeksiyon kaparak hastanelik oldu. Konya Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi intaniye servisinde tedavi altına alınan şampiyon sporcu biran önce iyileşmek istediğini ifade etti. Nazmiye Muslu, tedavisinin sürdüğünü ve sağlık durumunun iyiye doğru gittiğini kaydetti.

(CİHAN)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap