zeynepkrtas

Anne Bizi Kurtar...

Önerilen İletiler

Anne Bizi Kurtar...

gannebiziic.jpg

Konyalı anne, talasemi hastası olan 3 kızını hayatta tutmak için adeta çırpınıyor.

Sağlıklı olan abladan alınacak ilik sadece bir kardeşine uydu ama o umut da bitti. Annenin tüp bebek hayali ise suya düştü

KONYA'DA yaşayan Eldeş Ailesi'nin yaşam öyküsü hayli dramatik. Gülser (45) ve Nihat Eldeş (50) çiftinin kızları Sibel (21), Selin (18) ve Sinem (10) doğuştan talasemi hastası. Kardeşlerden bir tek Sema (16) sağlıklı. 3 kardeş kandaki demiri düşürmek için günde 8-12 saat makineye bağlanıyor. Sema'dan kök hücre nakli yapılması planlandı. Örnekler bir tek Selin'le uyumlu çıktı.

ENFEKSİYON KAPINCA

Ancak nakil öncesi Selin'in rahatsızlığı arttı ve genç kız zorlu bir operasyon geçirdi. Bu nedenle nakil gerçekleşemedi. Anne Gülser Eldeş, kardeşten nakil daha sağlıklı ve sağlam olduğundan diğer iki kızını kurtarabilmek için hastalıklı dokuları ayıklanarak tüp bebek yöntemiyle hamile kalmaya karar verdi.

YUMURTALIKLARI ALINDI

Ancak anne maddi imkansızlar nedeniyle tedaviye bir türlü başlayamadı. Daha sonra da rahatsızlığı nedeniyle yumurtalıkları alındı. Tüp bebek hayali de suya düştü.

O ÇIĞLIĞA DAYANAMIYOR

Eşiyle birlikte 3 kızını yaşama bağlamak için çalıştığını belirten anne Gülser Eldeş, 'Olumsuzluklar peşimizi bırakmıyor. Kızlarımın yaşayabilmesi için ilik nakli şart. Tahlil yaptırdık. Sadece sağlıklı olan kızım Sema'nın kök hücresi hastalığı ilerleyen Selin'e uydu. Ancak Selin'de nakil öncesi ağır bir enfeksiyon geçirince hayaller suya düştü. Kızlarım acıları arttığında 'bizi kurtar' diye ağlayınca dayanamıyorum. Elim ayağıma dolaşıyor' dedi.

GECELERİ UYUYAMIYORUM

ANNE Eldeş, kızlarının bağlandığı makineyi kaymakamlık desteği ile aldıklarını belirterek, 'Kızlarım geceleri makineye bağlanıyor. Başlarına bir şey gelmesin diye sürekli yanlarında bekliyoruz' dedi.

Akşam

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap