yüksel

Arkadaslar Yardm Edin

Önerilen İletiler

arkadaşlar bnm abimde trafk kazası qecrdi 5 ay önce. c4 c5 kırık c6 catlak. boyundan asagısını hissetmiyor. çok zor qünLer qeciriyoruz daha 18 yaşında. böLe bi durumun basına qeLipte iyi oLan var mı ? moraL durumu saatı saatını tutmuyorrr biLqisi oLan varsa yardm edin Lütfenn :(

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

ya güzel kardeşim öncelikle geçmiş olsun ama kırıklar ne derece yada omur iliktekiş hasar nedir bilmem ama inşalalh düzelir eğer omur ilikte hasar varsa daha kötü durumda olan bir sürü vatndaşımız var oyüzden onlardan örnek verin hep yanında olun bazı şeylere de alıştırın hemen düzelmiyceni bilmeli, ağır ağır inşallah güzel kardeşim ama mutlaka ondan çok daha ağırları var unutma onları örnbek verin teselli verin rehabilitasyona gidince her şeyi anlar zaten tabi gittimi bilmiyorum allah yardımcınız olsun inşallah..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Öncelikle çok geçmiş olsun Yüksel Allah acil şifasını versiin :)

İlk olarak şunu söyliyim içinde bulunduğumuz rahatsızlık çok zor ,çok yorucu , çok büyük sabır ve azim gerektiren bir rahatsızlık :)

Ve en önemlisi hasta içinde yakınları içinde moral :)

Hiçbir zaman olmaz deyip umutsuzluğa düşmeyün kardeşinizinde bu umutsuzluğa düşmesine izin vermeyin çünkü umut biterse herşey biter :)

Çok sabır ve azimle çalışmasını ve ilk iki yıl için iyi bir rehabilitasyon ve fizik tedavi görmesini sağlayın :)

Doktorlar her zaman en kötüyü söylerler bunu unutmayın ama yeniden eski hale dönüşmesinin olmayacağınada kendinizi ve onu hazırlayın :)

Çünkü ne kadar iyileşme göstersede bedeninde mutlaka bir takım eksiklikler kalıcaktır bu nedenle bu önünüzdeki iki yılı çok iyi değerlendirip neleri geri getirebilirseniz buna şükredin :)

Ama şunuda söyliyim ben tedavi gördüğüm ftr de c seviyesinde olup uzun tedavilerden sonra yürüyerek çıkanlara şahitlik ettim :)

Ama tabi bu kişinin aldığı zarara ve zedelenmeye bağlı olduğundan herkes için geçerli değil :)

Dilerim en kısa sürede tedavinize karşılık bir iyileşme görürsünüz ve umutlarınız yeniden yeşerir :))

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

kardeşim öncelikle çok geçmiş olsun öncelikle bu hayata hazırolması gerek bende c5 liyim ve ellerim aktıfdeyil sağ kolum %15 mevladan umut kesilmez inş düzelir saygılar.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Geçmiş Olsun Yüksel..

Umut her zaman vardır elbette, Kaza sonucu Abini kaybetseydin(allah göstermesin) T.sandalyede birini görünce keşke abimde bu durumda olsa da yanımızda olsaydı derdin.

Çok Şükür abin sağ ve yanınızda, abinin bu dönemde karamsarlığa kapılma ihtimali yüksek onun için sizin bu aşamada güçlü durmanız gerekir.

5 Ay çok kısa bir zaman şuanda abin büyük ihtimal kollarını bile kullanamıyor. Fakat güzel bir tedaviyle çok ileri bir duruma gelebilir. Elbette Sinirlerin hasarlarına bağlı ama,

Çok yürüyemez denen kişiler koltuk deynekleriylede olsa yürüyor. Onun için abinin durumu kabullenip bundan sonrasına bakması gerekir. Sosyal hayattan koparmayın. Tedavisini iyi yaptırın.

Bio enerji falan enerji üfürükçü vs vs umut tacirlerine düşmeyin. Her türlü sorunu forumda konu açıp sorabilirsin sorulmuş sorulara bakabilirsin. Tıp ilerliyor zamanla herkes gibi oda faydalanır.

Hoşçakal

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

geçmiş olsun arkadaşım.. böyle olupda iyi olan eskisi gibi olmasa bile deyneklerle yürüyen tabiki var.. abinin ruh halini anlıyorum çoğumuzun yaşadığı hislerle ve karamsarlıklarla boğuşuyo şuan ve buda normal.. aile olarak sakın abini kendi haline bırakmayın, ilk 2 yıl fizik tedavi çok önemli. elinizden geleninde fazlasını yaparak antraman ve hareketlerini yaptırın..

Rabbim cümlemize yardım etsin ve şifa versin inşallah.. tekrar geçmiş olsun..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

geçmiş olsun öncelikle

zaman her şeyin ilacıtır zor günler bekliyor sizi önce bu duruma alışmanız lazım ve oyunu kuralarıyla oynuyacaksınız hasta ya ilk etapda morel verin morelini hiç bozmasın ve asla yalnız bırakmayın ilk aylarda bu önemli bu zor durumu beraber aşıcaksınız ilk 2 yıl çok ama çok önemli hastanın posizyonunu devamlı değiştirin asla altını ıslak bırakmayın yoksa çok kötü yaralar açılır ve iyleşmesi çok zaman alır sonra pasif egsersizlerini ihmal etmeyin ve kendisi ne kadar egsersiz hareket yababiliyorsa yabsın devamlı hareketsiz yatarsa kanı pırtalaşır ve bu sefer beyin felçi geçirir allah korusun

gündemde kök hücre meselesi var tıp felç konusunda çok araştırma ve deneyler le bu felçi yenmek istiyor muhakkak bu işin üstesinden gelinecekdir ama zaman lazım

vakanın yeni olması 2 yıl içinde buna gerek kalmadan da iyleşebileceği bilimsel gercek ama 2 yıl içinde iyleşme olmasada kök hücrenin 5 yıl içinde hastalara uygulanacağı kanaatindeyim ben

allah acil şifalar versin

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

hepiniz saqoLun. ewet daha yeni moraL çok önemLi qercekten. zor qünLer qeciriyoruz ewet. yatak yarası önemLi tabi. haLa sonta takıLı ama.! kendide çok qüçLü. ama onu hazırLayamıyoruz. beLki hiç kaLkamayacaqına :'( insaLLah kaLkar ama. herkese aciL şifaLAr versin ALLAH'IM . acımız taze. basımıza qeLmeden biLmezdik böyLe kötü oLduqunu RABBİM hepimizin yüzünü qüLdürsün. tedavisinde önerebiLeceqiniz bişeyLer var mı ? ne yapmamız qerekiyor sizce ??? Lütfen yardımcı oLun bana . ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN. yazdıkLarınızı okuyup moraL aLdık aiLecek. RABBİM ŞAFİ İSMİYLE ŞİFA VERSİN HEPİNİZE İÇİNDE ABİMEDE :( ZAMN VE SABIRIN ÖNEMLİ OLDUGUNUN BİZ FARKINDAYIZ AMA ABİM DEİL. :'( SİMDİDEN SAOlUN.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

yaa 2 yıLdan daha da uzun süreLEr bekLiyor bizi demi ? :( ewet çok zor qünLer bekLiyor bizi. çok sinirLi ama hastaLıqınada baqLı oLsa qerek. c4, c5 kırık. c6 çatLak. omuriLikde bi sıwı mı ne varmıs o boşaLmıs. sadece koLLarını kaLdırıp indiriyor ama hissetmiyor. yardmLarınızı bekLiyorum. çok saqoLun. iyiki üye oLmusum.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

yaa 2 yıLdan daha da uzun süreLEr bekLiyor bizi demi ? :( ewet çok zor qünLer bekLiyor bizi. çok sinirLi ama hastaLıqınada baqLı oLsa qerek. c4, c5 kırık. c6 çatLak. omuriLikde bi sıwı mı ne varmıs o boşaLmıs. sadece koLLarını kaLdırıp indiriyor ama hissetmiyor. yardmLarınızı bekLiyorum. çok saqoLun. iyiki üye oLmusum.

ne kadar sürer bu durum bunu kimse bilemez şuanda kim ne derse yalan söyler kişiye göre değişiyor omurilik vakaları kimisi 6 ayda kimisi 2 senede kimi 5 sene sonra ayağa kalkıyor kimi hiç iyleşemiyor kimi kısmen iyleşiyor kimi yürüsede tuvaletlerini hala his etmiyor kimi yürüyenesede tuvaletlerini his ediyor

bu durum biraz sinirlerin zedelenme durumuna biraz da hastanın kendise bağlı ,

ama abin kollarını kaldırıyorsa şimdiden bu bile heyacan verici olmazı lazım ilerisi adına his olmayıpda yürüyen vakalar gördüm ben umutunu kaybetmesin kötünün de kötüsü olduğunu hatırladın kendısıne zaten ufak ufak kendisi birşeyler yabmaya başlarsa her şey daha kolay olmaya başlıyacak

yardım konusuna gelince size anca tercübelerimizi aktalarız bu kadar zaten duyarlı arkadaşlarımızda tavsiyelerde bulunmuş bulunmaya devam ederler malasef elimizden başka bir şey gelmez ..

burda her türlü hukuki maddi vs vs konularında soru sorabilir sorularınıza cevap bulabilirsiniz sitemizin asıl amacı budur

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

ewet çok heyecan veriyor onun koLuna kaLdırmasına. sanki yeni dogan bebek nasıLsa aynı öyLe oLdu. yeni bebek nasıL yürür bebekde sewinir herkes bizde aynen öLe seviniyoruz. inanın tecrübeLerinizn biLe bize çok faydası var saoLunnn qercekten.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

çok geçmiş olsun yüksel kardeşinede allah şifa versin doktorların önerdiği egzersizleri hiç ihmal etmeğin bunlar ilerisi için çok önemli

inşallah kısa zamanda iyileşir moralinizi bozmayın kardeşinize ve ailenize allah sabır versin

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yazdıklarından anladığım kadarıyla kardeşin hala daimi sondadaymış fakat 5 aydır daimi sondada olması ve hala bu şekilde devam etmesi ilerde mesane problemleri yaşamasına ve mesanesinin küçülmesine neden olur buda sürekli olarak idrar kaçırmasına sebep olur :(

Sana bu konuda tavsiyem şimdilik kullandığınız daimi sondanın musluklu olanından alın ve kapalı bulundurup ara ara açarak idrarının boşalmasını sağlayın :)

Ve en kısa sürede tak sondaya geçin bu hem mesane için hemde hijyen yönünden daha sağlıklı olucaktır :)

Üstelik kardeşinizin sürekli yanında idrar torbası taşıyor olması onu pskolojik olarak üzer ve yıpratır tak sondaya geçmesi onu bunu konuda bi nebzede olsa rahatlatır diye düşünüyorum :)

Umarım size elimizden geldiği kadar yardımcı olabiliriz :)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

ewet sürekLi oLarak sonda kuLLanıyor. ama doktorLar hiç bi öneride buLunmuyor. 5 aydır daimi sonda kuLLanıyor. oda can sıkıntısı oLuyor onun için. tak kuLLanmaya qecmek istiyoruz ama öneren oLmadı. bayramdan sonra ANKARA GATA'YA qötürcez insaLLah orada tak kuLLanmaya qecerLer. tesekkr ederm saqoLun....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Gatadan kastınız t.s.k. rehabilitasyon merkesi ise emin olun çok güzel bir rehabilitasyon ve fizik tedavi göreceksinizdir :)

Ve kardeşinizin şuan ihtiyacı olan birçok konuda yardım alıp yönlendireleceksiniz :)

Taka orda geçirirler ama hemen gitmeyecekseniz dediğim gibi gidene kadar musluklu daimi sonda kullanmaya özen gösterin :)

Ben orda uzun süreli tedaviler gördüm ve emin olun tedavi olarakta rehabilitasyon olarakta çok büyük yol katettim :)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Öncelikle büyük geçmiş olsun çok yorucu ve zorlu bir yolun başındasınız her şeyden önce size lazım olan sabır ve moral bunlar oldu mu gerisi gelir Allah'ın izniyle.Çok sıkı bir rehabilitasyonla büyük ihtimal kollar geri dönebilir ama eller biraz zaman alır mümkün olduğunca çabuk aralıklı sonda (TAK)ya geçin ve enfeksiyon olmaması için dikkatli olun.Her hastanın durumu birbirinden farklı kimi az zede alıyor kimi çok bu yüzden kıyaslama yapmamak gerekir hepimizin kaderi aynı ve bu yolda birbirimize destek olucaz Allah yardımcımız olsun.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

ewet fizik tedVİ İÇİN bayramdan sonra qidecek. ama dediqiniz sondayı anLamadm ki şu normaL sondayı mı diyosunuz ???

Bir Daimi Sonda Var Sürekli takılı olan birde (tak) Temiz aralıklarla katetrer yani sonda takılı kalmıyorda 4 saat arayla sonda yapılıyor. her 4 saatte bir tak yapmalı.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

öncelikle çok geçmiş olsun rabbim şifasını versin hemen sondadan kurtulup tak'a geçmesini sağlayın bir sağlıkçı veya üroloji uzmanına danışın birde sürekli ayaklarını ellerini hareket ettirin bükün açın arkadaşım ilk günler aylar çok önemli tedavide bunu bilin ve sürekli moral depolayın ah vah diyenleri yanına almayın ve hareketi bırakmayın allah yardımcınız olsun.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

geçmiş olsun öncelikle abinizi rehabilitasyon merkezine götürdügünüzde orada çok daha rahat edecek hayata nasıl adapte olacagınızı ailecek ögreneceksiniz herşey degişecek artık hayatınızda

moraliniz bozmadan bende aynı durumlardan geçmiş biri olarak en kısa zamanda sinirlerin tedavisnin bulunmasını dilemekten başka birşey gelmiyor insannın elinden

ben düşme sonucu t 11-12 sevyesindeyim

allah hepimizin yardımcısı olsun

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap