yarali kalp

Mucize Bebek Büyüdü Şimdi Eğitmen Oldu

Önerilen İletiler

3976.jpg

İstanbul'da 4 yaşındayken 6'ncı kattan düşüp mucizevi biçimde kurtulan Elif Sevim, şimdi 18 yaşında ve engelli çocuklara eğitmenlik yapıyor

İstanbul Gaziosmanpaşa'da 1996 yılında 4 yaşındayken oturdukları apartmanın 6. katından 27 metre yükseklikten bahçeye düşerek burnu bile kanamadan kurtulan mucize bebek Elif Sevim (18), engelli çocuklara eğitmenlik yapıyor. Çocuk gelişimi mezunu olan Elif, usta öğretici olduğu okulda, öğrenci ve velilerine başından geçen kazayı anlatarak çocukları ev kazalarından korumaları için bilgilendiriyor. Ev kazalarında ihmal ve dikkatsizliğin birinci sırada olduğunu söyleyen Elif, her çocuğun kendisi gibi şanslı olmayabileceğini dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Balkondan düşerken kucağında olan bebeğinin kanatlanıp kendisini kucaklayarak uçurduğuna inanan Elif, o olaydan sonra bebeğini hayatı boyunca yanından ayırmamış ve adını "Melek" koymuş. Elif annesine bir sabah olayla ilgili olarak, "düşerken beyaz sakallı bir dede elimden tuttu. Bana gülümseyerek baktı sonra bahçeye bırakarak gitti" dediğini anlattı.

ADIM 'MUCİZE KIZ' KALDI

Evlilik hazırlıkları yapan Elif, adının 'mucize kız' olarak kaldığını söyleyerek, kazaya ait içlerinde SABAH'ın da olduğu 1996 yılı gazete küpürlerini gösterdi. Elif, "Ailem bu gazete küpürlerini saklamış. Ben bile böyle bir kazadan sonra yaşadığıma inanamıyorum" diye konuştu. Küçükköy Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi mezunu olan Elif özel bir okulda engelli çocuklara usta öğreticilik yapıyor. Velilere ve çocuklara başından geçen kazayı anlatarak, dikkatli olmaları konusunda bilgilendiriyor. Ev kazalarında ihmal ve dikkatsizlik sonucu üzücü olayların yaşandığını üzücü sonuçlar yaşanmaması için sürekli öğrenci ve velilerle bu konu hakkında bilgilendirici konuşmalar yaptığını kaydetti. Elif'in eski oturdukları evin kapıcısı Selahattin Aksoy, o günü "Elif'i bahçede ben buldum. Öylece yerde yatıyor ağlıyordu. Önce ne olduğunu anlayamadım. Bahçedeki toprağı bir gün önce işlemiştim ve yumuşaktı. Belki onu bu kurtardı" diye anlatıyor.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş