yarali kalp

'Yarım Kollu Bebek Doğumu'na Suç Duyurusu

Önerilen İletiler

Sakat doğumu gerçekleştiren doktor, "Kusura bakmayın, gözümden kaçmış" dedi

546033_detay.jpg?1282821061Adana'da bir bebeğin yarım kollu olarak doğumunu gerçekleştirdiği iddia edilen ve doğum sonrası aileye, "Kusura bakmayın, gözümden kaçmış. Yapılacak bir şey yok. Protez taktırırsınız" dediği iddia edilen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Özgür Kayaselçuk hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Adana Numune Hastanesi'nde bilgisayar operatörü olarak çalışan Nilgün Leventdurur (30) ile özel bir hastanede personel olarak çalışan eşi Kemal Leventdurur (34), 5 yaşındaki çocukları Ekin'in ardından ikinci çocuk yapmaya karar verdi. Nilgün Leventdurur, 16 haftalık hamileliğinden sonra düzenli olarak özel bir tıp merkezinde çalışan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Özgür Kayaselçuk'a muayene oldu. Genç kadın, 27 gün önce sancılarının artması üzerine Op. Dr. Kayaselçuk tarafından özel bir hastanede ameliyata alındı. Sezeryanla yapılan doğumda minik Eren sağ kolu yarım halde dünyaya geldi.

'KAFANIZI TAKMAYIN PROTEZ TAKTIRIRSINIZ'

İddiaya göre, Dr. Kayaselçuk bebeğin sağ kolunun dirsek altında olmadığını görünce Kemal Leventdurur'a, "Bebeğin böbreği yok. Kolu da yok. Kafanıza takmayın protez taktırırsınız" dedi. Bebeğinin, böbreğinin olmadığını, sağ kolunun dirsek altından itibaren olmadığını öğrenen baba şoke oldu. Bebeğinin böbreğinde sorun olmadığını, ancak kolunun yarım olduğunu gören Kemal Leventdurur, durumu arkadaşları olan bir psikolog yardımıyla eşine anlattı.

Nilgün ve Kemal Leventdurur çifti, bebeklerinin anne karnındayken yarım kollu olduğunu kendilerine söylemeden doğumu gerçekleştiren Op.Dr. Kayaselçuk hakkında avukatları Veli Küçük aracılığıyla Cumhuriyet Savcılığı'na ?Meslek ve sanatta acemilik, tecrübesizlik, görevi ihmal ve savsaklama yolu ile sakat doğuma ve zarara sebebiyet verme" suçlarından suç duyurusunda bulundu. Bebeğin ultrason görüntülerini de mahkemeye delil olarak sundu.

'ÇOK SAĞLIKLI DEMİŞTİ'

Anne Nilgün Leventdurur, Op.Dr. Kayaselçuk'un bebeğinin özürlü doğmasına neden olduğunu öne sürdü. Hamileliği süresince devamlı muayeneye

gittiğini ve her defasında Op.Dr.Kayaselçuk'un kendisine, "Çok sağlıklı, dört dörtlük bebek" dediğini ifade eden anne Leventdurur, "İç organlarının, kolunun bacağının sağlam olduğunu hatta gözünde katarak bile olmadığını, sağlıklı bir bebeğimin olacağını söyledi. Doğum sonrası perkesin bebeği yanında benim bebeğim yoktu. Kimse bir açıklama yapmıyordu. İçimi bir korku sardı."

PSİKOLOG SÖYLEDİ

"Daha sonra psikolog arkadaşım gelip durumu bana anlattı. Bir süre sonra Op.Dr. Özgür bey gelip, kusura bakmayın gözümden kaçmış. Yapılacak bir şey yok. Tıp ilerledi, protez taktırırsınız. Sorun değil diyerek kayıtsız bir tavırla konuştu. Bebeğimi görünce şok oldum. Önceleri kucağıma alamadım. Sonra yavaş yavaş alıştım. Daha önce doktor kolunun olmadığını söyleseydi bebeği aldırırdım. Halen psikolojim bozuk. O benim yavrum, canım. Her şeyi zamana bıraktık. Bizim canımız yandı, başkalarının canı yanmaması, başka sakat çocukların doğmaması için doktorun cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

'KEŞKE KOLUNUN YARIM OLDUĞUNU SÖYLESEYDİ'

Bebeğini kucağına alıp seven baba Kemal Leventdurur da "Doktor bebeğinizin böbreği yok, kolu da yok deyince şok oldum. Sonradan böbreğinde bir şey olmadığını öğrenince şükrettim. Yaşımız genç, keşke bize kolunun yarım olduğunu söyleseydi. Belki aldırırdık. Bundan sonra oğlumuzun en iyi şekilde yaşaması için elimizden geleni yapacağız. Doktorun da hapis cezasına çarptırılması için sonuna kadar hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. Av.Veli Küçük de, açılacak ceza davasının ardından Op.Dr. Kayaselçuk hakkında, maddi ve manevi tazminat davası açacaklarını söyledi.

DOKTOR KONUŞMADI

Bebeğin yarım kollu doğumuna neden olmakla suçlanan Op.Dr.Kayaselçuk, tıp merkezi yöneticisi aracılığıyla yaptığı açıklamada, olayın yargıya intikal ettiğini, savunmasını mahkemeye sunacağını belirtti.

Kaynak

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Gözden kaçan Sanki Pirinç Tanesi...

Ne Denilebilir ki Olan olmuş...

Belki de Böylesi Hayırlıymış...

Zamanın da Öğrenmiş Olsalardı Belki de Bebeklerinden Vazgeçeceklerdi...

Teşekkürler Canım Paylaştığın Haber İçin...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap