Nasreddin Hoca

Yeniliklerde mi Saklıdır Mutluluk...

Önerilen İletiler

Hep yeniyi aramışızdır. Yeni insanlar tanıyıp hayata sarıldığımız gibi bir yandan da çevremizdeki güzelliklerden de dikkatimizi çekeriz. Yeniliklerle beraber eskinin güzelliklerini unutup gideriz. Zamanla ayrıntıları fark edemez oluruz. Tek düzeliğin içerisinde boğulup gideriz.

Bahar geldiğinde mutluluk kırlarda deriz. Erik ağacının, kiraz ağacının çiçeklerinde yada kırlarda buluruz lalede, papatyada.. Yazın ise denizde, doğada, soğuk pınarların aktığı tertemiz yaylalarda buluruz mutluluğu. Bazen bir güzel sözde buluruz. Bazen bir çift güzel gözde bulursun. Gözlerdeki gizeme kaptırıverirsin kendini. Bakışlar yüreğine işler tüm duyguların evrimleşircesine değişir sende tanıyamasın kendini o gözlerin esiri olursun istesen de kurtaramazsın kendini, kalbine söz geçirememenin bedelini yaşamaya mahkûm olursun. Geceleyin yıldızlarda bulursun mutluluğu gecenin karanlığında mutluluk ışıkları saçar karanlığa inat. Bazen şiirlerde, şarkılarda bulursun mutluluğu, kaybolursun mısralarda. Müziğin ritmine bırakarak hayallerde yüzersin.

Bu bitmek bilmeyen yenilikler ruhumuza işlemiştir. Sonu gelmez, hep yeni şeylerle devam ederiz, hep yeniyi ararız. Geride bıraktığımız onca güzelliklerin farkına varmadan. Hep bir istek içersinde geçiririz günlerimizi. Oysaki o günlerin içinde saklı değimlidir yenilikler.

Dünyanın her tarafından yeni dostluklar kurmak için çalışırız oysaki şurada en yakınlarımızı bile unuturuz, yeni şeyler katmak isteriz yaşamımıza, nedendir bilinmez gördükçe eskiyi dışlarız soyutlarız yaşamımızdan.

Önce, işte mutluluk bu deriz bir papatya çiçeğiyle, bir kuş sesiyle, bir çocuk gülüşüyle büyüleniriz, ama öylesine kısa sürerki mutluluklarımız saman alevi gibi söner umutlarımız.İşe yaramaz kağıt parçaları gibi karışıp gider günlerimiz boşluğa. Pörsür, silinir ve unutulur..

Yeniliklerle birlikte ruhumuzu yenilediğimiz gibi eskiyi güzellikleriyle birlikte yaşamak dileğiyle…

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

evet galiba öyle: insan oğlu nedense mükemmeliyetçi bir ruh içinde, hep daha güzeli hep daha yenisi olsun istiyoruz.

bugün elde ettiğimizi yarın beğenmiyoruz. galiba insalığın içinde bulunduğu birtür hastalık gibi birşey bu. hep daha diyoruz ama öyle bir an geliyorki geçmişte beğenmediklerimizi arar oluyoruz.işte o an bazan çok geç oluyor..

emeğine sağlık hocam

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İbrahim,Serhat ve Zeynep ; Güzel yorumlarınız için Teşekkürlerrrrr..

yazıdada belirtiğim gibi nedense çabuk eskitiyoruz herşeyiii

yeniye karşı atılırcasına duyduumuz ilgi kısa sürede sönüyoorr

yalan oluyooorr...

Yeniliğe, yeniliklere açık ollım ama eskiyi güzellikleriyle yaşayalım diyorum

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yeniliklerle birlikte ruhumuzu yenilediğimiz gibi eskiyi güzellikleriyle birlikte yaşamak dileğiyle

yeniliklere hep açık olan bir kişiyim bu güzel ve anlamlı yazınıda çok beğendim Zahid yüreğine sağlık :)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap