yarali kalp

11 Yaşında 13 Ameliyat Geçirdi

Önerilen İletiler

Batman'da yaşı kadar ameliyat geçirdikten sonra bir ayağı kesilen kız çocuğu, koltuk değnekleri ile hayata tutunmaya çalışıyor.

Beş yaşında yakalandığı kemik kanseri nedeniyle bir ayağını kaybeden kız, okuluna devam edebilmek için protez ayak istiyor. Batman Çarşı Mahallesi 705 Sokak'ta oturan Yıldız Tarhan (11), geçirdiği küçük yaşta kemik kanserine yakalandı. İlkokul birinci sınıfta yakalandığı hastalığın pençesinden kurtulmak için büyük bir mücadele veren Tarhan, 13 ameliyat geçirdi. Ankara Demetevler Onkoloji Hastanesi'nde tedavisi yapılan Tarhan 14. kez yattığı ameliyat masasından bir bacağını bırakarak kalktı.

PROTEZ İÇİN SÜRE DOLUYOR

Bir bacağı kesildikten sonra koltuk değnekleri ile yürümeye başlayan Tarhan, tek arzusunun protez bir ayak olduğunu söyledi. Ekonomik durumları el vermediği için çocuklarının protez ayak ihtiyacını karşılayamadıklarını belirten Nevzat ve Siyahal çifti, "Yıldız dört çocuğumuzdan ikincisi. Altı yıldır tedavi görüyordu. Sonunda bacağını kestiler. Tedavisi bitti. Ancak ekonomik nedenlerden dolayı protez taktıramıyoruz. Doktorlar protez için belli bir süre verdiler. Bu süre dolmak üzere. Çünkü bacak şişiyor. Şiştiği için de protez takmada sıkıntı yaratacağı belirtiliyor." diye konuştu.

OKULA GİTMEK İSTİYOR

Ayağının kesilmesi sonucu bir gözü de zarar gören Yıldız Tarhan, her şeye rağmen okumak istiyor. Bir protez ayak olması halinde okula kendi başına gidip geleceğini belirten Tarhan, uzanacak bir yardım elini bekliyor. Ameliyat sonrası kızının sağ gözünün de görme yetisini kaybettiğini belirten anne Siyahal, "Yıldız, çok üzülüyor. Dışarıda oyun oynayan çocukları izliyor. Sürekli okulundan söz edip ağlıyor.

Bu yıl dördüncü sınıfa geçti. Tek isteğimiz protez bir ayak." dedi. Çocuğunu sürekli sırtında taşımak zorunda kaldığını belirten acılı anne Siyahal Tarhan, bu yüzden belini incittiğini ve sürekli ağrı çektiğini ifade etti. Yıldız'ı aralarında görmek istediklerini belirten mahalle ve okul arkadaşları da Yıldız için çok üzüldüklerini ve sürekli dua ettiklerini söyledi.

Kaynak

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap