zeynepkrtas

Düşünce Işığımız....

Önerilen İletiler

DÜŞÜNCE IŞIĞIMIZ

ışık2.jpg

Belki günde yüzlerce düşünce geçer aklımızdan. Kimini dikkate bile almayız. Kimine ise saplanır kalırız. Çoğu da beklenti ve isteklerimizle ilgilidir. Gerek sosyal, gerekse iş hayatımızda insanlarla iletişim halindeyizdir. Her zaman beklentilerimizi, ilgiliye aktaramayız. Ama bekleriz ki, biz çaba sarfetmeden anlaşılsın ve beklentimiz gerçekleştirilsin.

İş hayatımızdan bir örnek verelim. Diyelim ki yöneticisiniz; personelinizin bir işi yapmasını bekliyorsunuz. Kendisine basit olarak isteğinizi anlattınız. Esas beklentinizi tam açıklamadınız. Sonuç; iş yapmayan, ya da işi eksik yapan bir personelimiz var. Ne yapalım. Personelimizin kalite potansiyeli düşük, mümkünse değiştirelim. Değiştirmek, ne kadar kolay. Bekleriz ki personel “leb” demeden “leblebiyi” anlasın. Düşüncemiz bizde durduğu sürece, çok işe yaramaz. Kütüphanede, raflarda bekleyen tozlanmış kitaplara benzer. Oysa kitaplar okunmalı, düşüncelerde dilimiz döndüğünce anlatılmalıdır. Açık ve net olarak, soru işaretleri bırakmadan. Makul bir süre bekleyip, kontrol edebilir ve sonuçlarını görebiliriz.

Düşüncelerimiz ışık gibidir. Düşünce ışığımızı yakmamız için paylaşmalıyız. Bu düşünceyi tam olarak paylaştıktan sonra uygulamaya da geçebilmeliyiz. Paylaşıp, beklemekte işi çözmez.Cesaretle uygulama azmi gerekir.

Birde sosyal ilişkilerimiz açısından bakarsak; bazen arkadaşımızın aramadığından şikâyet eder, dururuz.”Vefasız” olur, adı kitabımızda. Ya biz arıyor muyuz? Ya da niye beni aramadın dostum? Dedik mi? Kolay olan, düşünmek ve beklemek. Tabi bununla ilgili kitaplar bile yazıldı. Olumlu düşünmek pozitif enerji yayar, ama henüz insanoğlu telepatiye geçemedi. Birebir (yüzyüze)düşüncelerimizi aktarmak, iletişim çağı dediğimiz bu zamanda en az yaptığımız şeylerden biri haline geldi.Mail gönderelim, olsun.Evlerimizde bile yakınlarımızla, aynı oda da farklı dünyalardayız. Düşüncelerimizi saklarız, ne düşünülür hakkımda, diye. Düşünen,düşüne dursun, biz varıp, düşünce ışığımızı paylaşalım. Doğruları alıp, yanlışları atalım.

Düşünce ışığınız her daim açık olsun.

Oktay BALPINAR

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap