Vatan...

Yenimahalle'de Engellilere Büyük Hizmet..

Önerilen İletiler

36261.jpg

Yenimahalle Belediyesi, Batıkent Hacı Sabancı Yüzme Havuzu'nda bulunan Lift adı verilen asansör ile engellilere büyük bir hizmet veriyor.

Havuz etrafında rahatlıkla hareket edebilen asansör sayesinde engelli vatandaşlar refakatçi yardımı olmadan havuza girebiliyorlar.

Çağdışı görüntülere son

Engellilere her alanda destek olduklarını kaydeden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, asansörler sayesinde Hacı Sabancı Yüzme Havuzu'nda engelli yurttaşların çağdışı görüntüler ile havuza girmekten kurtulduklarını söyledi. Başkan Yaşar, “Engelli vatandaşlarımızın havuza girip çıkmasının ne denli zor olduğunun bilincindeyiz. Bunun için özel ekipmanlar aldık. Bunlardan bir tanesi de engelli asansörü. Bu engelli asansörü ile engelli vatandaşlarımız hiç zorlanmadan havuza girecek ve yine aynı şekilde çıkacak. Engelliler her alanda var olmalıdır. Engelli vatandaşlarımız da diğer vatandaşlarımız gibi aynı rahatlıkla havuza girip çıkabiliyorlar” diye kaydetti.

Eşit yaşam hakkı

Engellilerin gelişiminde ve rehabilite edilmesinde yüzme havuzlarının çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Başkan Yaşar, “Onlara sunduğumuz bu imkanlar ile onların eve kapanmadan normal bireylerle eşit şartlarda yaşamalarını hedefliyoruz. Bizde engellilerimiz için bu yaşam standartlarını sağlamaya çalışıyoruz. Bundan böyle engelliler havuzumuzda hiçbir zorluk yaşamayacak” dedi.

Havuz keyfi kışın da sürecek

Hacı Sabancı Yüzme Havuzu'nda yaptıkları yenilikleri anlatan Başkan Yaşar, “Eskiyen havuz onarılırken, hijyen koşullarının tam anlamıyla sağlandığı, ek olarak sauna ve çevregüzel düzenlemesiyle göz dolduran havuz vatandaşlarımızın kullanımına hazır hale getirildi. Soyunma odalarından duşlara tesisatlarından çevre düzenlemelerine kadar her şey elden geçirildi. Eskiyen spor salonu yeni fitness aletleri ile zenginleştirilip bir spor merkezi haline getirildi. Vatandaşlarımız burada spor yapmanın yanı sıra, kafelerinde aileleri ile vakit geçirecekler. Hatta kışın bile havuz keyfi yaşayacaklar. Yenimahalleli olmak ayrıcalıktır. Bunu herkes görecek ve inanacak” diye kaydetti.

Ankara Haber

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap