Nasreddin Hoca

Hoş Geldin Rahmet Ayı...

Önerilen İletiler

11 Aylık ayrılıktan sonra sana yeniden kavuşmak çok güzel nihayet geldin. Şenlendirdin gönüllerimizi Camilerimizi Mescitlerimizi..

Sokaklar her zamankinden daha şen oldu.Şimdi sofralar daha bereketli.Dudaklar kuru olsada gönüller coşuyor,coşuyor rahmet denizinde doya doya,kana kana ıslıyor ruhumuzu serinletiyor..

Başı rahmet, ortası bereket ve sonu cehennemden azad olmayı temin eden Mübarek ay hoş geldin

Şimdi yaşamı yeniden düzenleme zamanı, arınma vakti, kaynaşma vakti, barış ve huzur vakti. Şeytanların bağlandığı Cennet kapılarının açılıp Cehennem kapılarının kapatıldığı şeytanla nefisle hesaplaşma zamanı.

Bencillik duygusundan arınıp elerini ben deyilde biz diye açıldığı birlik beraberlik kardeşlik ayı.

Tüm küskünlükler kırgınlıklar bitsin. Eller duada gözlerde pişmanlık ve sevinç gözyaşları

Orucuyla,sahuruyla,iftarıyla,teravihiyle,fıtır sadakasıyla,irtifakıyla,Kur’an-ıyla tamamen Müslüman’ın hakka yakınlaşmasının fırsatları olan ramazanı hakkıyla idrak ederek fırsatı iyi değerlendirelim..

Günümüzde bir çok şeyde olduğu gibi,değişen yaşam ve değerlerle birlikte Ramazan, oruç ve onunla yaşama giren unsurlarda oldukça değişti.Ramazanın en önemli unsuru olan hatta Ramazan demek olan oruç; yemekler,oyunlar,eğlenceler..arasında kaybolup gidiyor öyleki bir ramazan folkloru bir Ramazan edebiyatı farklı bir Ramazan kültürü oluşuyor adeta. Oruçsuz Ramazanlar icat ediliyor. Bununla birlikte Ramazan ayına özel ibadetler den pek bahsedilmiyor bile hata kimileri çoktan unutulmuş

Bununla birlikte Ramazan ayının tüm güzelliklerini yaşamaya yaşatmaya çalışanlar hala çoğunlukta ne mutlu onlara ne mutlu Ramazanı hakkıyla idrak edebilme çabası ve gayreti içerisinde olanlara

Ramazanın idrakinde olan, ramazanı ihya eden, ramazanla ihya olunanlardan olmak temennisiyle Allah cc. yar ve yardımcımız olsun.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Aminnn..

Bu mübarek ayın rahmeti ve bereketi tüm müslüman aleminin üzerine olsun diyorum ve içinde bulunduğumuz bu kıymetli ayı en iyi şekilde değerlerindirip üzerimize düşen ibadetleri layıkıyla yerine getirenlerden olmayı temenni ediyorum...

Paylaşım için teşekkürler....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap