Can Sengul

Kök Hücreyle Tedaviye Uyarı

Önerilen İletiler

Dünyada bazı kliniklerde etkili ve güvenli olduğu kanıtlanmamış kök hücre tedavileri uygulanıyor.

"Uluslararası Kök Hücre Araştırma Topluluğu" ISSCR (International Society for Stem Cell Research) tarafından yayınlanan açıklamada, nerede oldukları açıklanmayan ve adları verilmeyen bazı kliniklerde, henüz güvenli ve etkili olduğu kanıtlanmamış kök hücre tedavi yöntemlerinin uygulandığı duyuruldu.

Açıklamada, internet üzerinden kök hücre tedavisi öneren kliniklerin dördünün web sitelerinde tedavi ücreti olarak ortalama 21,500 Amerikan doları talep ettiklerine de dikkat çekiliyor.

ISSCR tarafından yapılan açıklamada şu uyarı yer alıyor:" Kök hücre tedavilerinin neredeyse tümü yeni ve deneysel aşamada. İyi sonuç alınabildiği gibi olumsuz sonuclar da oluşabilir."

ISSCR, kök hücre tedavisiyle ilgili olarak hem uygulayıcılara hem de hastalara yönelik bir dizi öneri ve kuralları içeren iki el kitabı yayınladı.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Bi taraf başka söylüyor bi taraf başka bizde şaşırdık artık şamar oğlanına döndük vallahi bir an çözümlensin şu kök hücre olayıda bizde rahat bi nefes alalım.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

bildiğim kadarıyla daha tam olarak araştırılma aşamasında kök hücre yani resmi olarak tedavi için kullanılırlığı ispatlanmamış bir durumda işi ticarete dökmek insan sağlığla oynamaktır bence bu firmaların yaptığıda o bence

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Herkesin içindeki soru işaretleri gerçek , bazı sitelerde şu kadar kişi yürüdüğü vs yazılar bulunuyor ve okuduğumuz zaman inanır gibi oluyoruz ama ne yazık ki gerçek %100 bir tedavi bulunmamakta

Onun için emiin olmadan bu tür yerlere başvurmak yada ameliyat olmamak lazım

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap