Can Sengul

Geron Firması Kök Hücre Deneylerine Tekrar Başlıyor

Önerilen İletiler

Geçen yıl ABD de başlaması planlanan embriyonik kök hücrelerin insan deneylerinde uygulanması FDA tarafından askıya alınmıştı. GERON firması sunduğu araştırma verileriyle bu izni tekrar almış bulunuyor. Yani embriyonik kök hücrelerin omurilik yaralanması geçiren insanlar üzerinde faz 1 uygulamaları yakında başlayabilir.

Haber ingilizce, ilgilenenler linkten bakabilirler.

Geron to Proceed with First Human Clinical Trial of Embryonic Stem Cell-Based Therapy | News releases | Geron Alta linkin Türkçesi var

  • Like 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Geçen yıl ABD de başlaması planlanan embriyonik kök hücrelerin insan deneylerinde uygulanması FDA tarafından askıya alınmıştı. GERON firması sunduğu araştırma verileriyle bu izni tekrar almış bulunuyor. Yani embriyonik kök hücrelerin omurilik yaralanması geçiren insanlar üzerinde faz 1 uygulamaları yakında başlayabilir.

Haber ingilizce, ilgilenenler linkten bakabilirler.

Geron to Proceed with First Human Clinical Trial of Embryonic Stem Cell-Based Therapy | News releases | Geron

İşte bu haberin Türkçesi

Haber Bülteni

Geron devam İlk İnsan Klinik Çalışma Embriyonik Kök Hücre Tabanlı Terapi ile

Geron Eğitim GRNOPC1 için Hastalarda Akut Omurilik Yaralanması ile

Menlo Park, California , 30 Temmuz 2010 - Geron Corporation ( Nasdaq: GERN ) bugün ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ve kalktı şirket klinik tutun Geron 's araştırılan Yeni İlaç (IND ) uygulaması yer bildirilen duyurdu şirketin Faz GRNOPC1 I klinik akut omurilik yaralanmalı hastalarda geçebilirsiniz.

FDA bildirim Geron ileri bir insan embriyonik kök hücre ( hESC ) tabanlı dünyanın ilk klinik çalışma ile adam tedavi hareket sağlar. Faz I çok merkezli deneme hastalarda ile GRNOPC1 güvenliği kurmak için tasarlanmış "tam" Amerikan Spinal Yaralanma Birliği ( ASIA ) düşüklüğü Ölçeği grade A subakut torasik omurilik yaralanmaları .

"Biz FDA kararı devam etmek omurilik yaralanma GRNOPC1 bizim planlanan klinik çalışma izin vermek için mutluyuz, "Thomas B. Okarma , Ph.D. , MD, Geron başkanı ve CEO'su. " subakut spinal kord hasarında GRNOPC1 uygulanması için Hedefimiz değiştirilmemiştir - hESC kaynaklı oligodendrocyte progenitör hücre enjeksiyonu ile hastanın yaralı spinal kord lezyonu site doğrudan omurilik fonksiyonu restorasyon ulaşabilmek için . Bunlara ek olarak, şimdi resmen Alzheimer , multipl skleroz ve Canavan hastalığı gibi diğer dejeneratif sinir bozukluklarında GRNOPC1 yararlılığını keşfetmek . "

klinik tutmak hangi Geron hayvanların GRNOPC1 daha önce sayısız Yukarıdaki çalışmalarda belirtildiği olmuştu enjekte ve omurilikteki hasar site içinde küçük kistlerin daha sık görülen bir klinik öncesi hayvan çalışmanın sonuçları aşağıdaki yerleştirildi. Bu sonuçlar karşısında , Geron yeni belirleyicileri ve GRNOPC1 için ek ürün özelliklerinde deneyleri geliştirdi. Şirket, ek bir doğrulayıcı klinik öncesi hayvan çalışması yeni işaretleri ve deneyleri test tamamlandıktan sonra FDA klinik tutmak için kaldırılması için talepte .

GRNOPC1 , Geron 's kurşun hESC tabanlı tedavi adayı ve sinir büyüme remyelinating özellikleri akut omurilik yaralanması ( hayvan modellerinde fonksiyonun restorasyonu yol açan uyarıcı göstermiştir hESC kaynaklı oligodendrocyte progenitör hücreler içerirJournal of Neuroscience, Vol. 25 , 2005).

" Beyin cerrahisi topluluk yıkıcı omurilik yaralanması tedavisinde bu yeni yaklaşımın klinik testlere başlamak için hazır olduğunu , " Richard Fessler , MD, Ph.D., Feinberg Tıp Fakültesi Northwestern Üniversitesi'nde de nörolojik cerrahi profesörü söyledi. "Biz demiyelinizasyon yaralanma patoloji merkezi olduğunu ve oligodendrocyte progenitör hücreler enjekte yoluyla onun tersine devrimci alanı olacağını biliyorum. güvenli ve etkili olduğu takdirde, tedavi binlerce için uygun bir tedavi seçeneği sağlayacak Her yıl ciddi omurilik yaralanmaları muzdarip hastalar . "

GRNOPC1 Klinik Programı

Faz uygun hastalar, ben deneme spinal segmentlere T10 için T3 bir nörolojik düzeyde fonksiyonel tam omurilik yaralanması kanıt belgelenmiş olmalı ve travma sonrası yedi ve 14 gün arasında lezyon siteleri enjekte GRNOPC1 var kabul ediyorum.

deneme birincil son nokta emniyet olmasına rağmen, protokol orta uç , geliştirilmiş nöromüsküler kontrolü ya da gövde veya alt ekstremite hissi gibi etkinliğini değerlendirmek için içerir. Bu hasta popülasyonunda sonra güvenlik kurulduğunda, Geron , komple servikal yaralanması olan bireylerde kayıt ve ağır eksik ( ASIA Bozukluk Skalası evre B veya hasta dahil etmek duruşma genişletmek FDA onayı çalışma GRNOPC1 dozunun artırılması genişletmek için aday olmayı planladığını söyledi tıbben uygun olarak C) yaralanmalar ciddi spinal kord yaralı hastaların olarak geniş bir nüfus için tedaviye erişim sağlamaktır.

Adaylar bu çalışmaya katılmayı olarak planlanan protokol uzantıları Geron yedi Amerikan tıp merkezlerine kadar seçti. onlar online geldiği ve çalışmaya konu kayıt için hazır siteler tespit edilecektir.

GRNOPC1 Diğer Potansiyel Nörolojik Endikasyonları

omurilik yaralanması ek olarak, GRNOPC1 diğer merkezi sinir sistemi endikasyon için tedavi yarar olabilir. Geron kendisi için orada yaklaşım için güçlü bir mantığı insan hastalığı seçilmiş hayvan modellerinde GRNOPC1 test akademik grupları ile işbirliği bir takım kurdu.

Alzheimer Hastalığı: Alzheimer hastalığı beyindeki nöronların saldırılar ilerici , ölümcül , dejeneratif bozukluğu, hafıza kaybı, düşünme ve dil gibi bilişsel işlev sonuçlanan ve davranış değişiklikleri . Alzheimer Derneği ABD'de yaklaşık beş milyon kişi Alzheimer hastalığı göre . GRNOPC1 Profesör Frank M. LaFerla Müdürü Enstitüsü Bellek Bozulması ve Sinir Hastalıkları ( UCI MIND ) için University of California , Irvine of işbirliği ile Alzheimer hastalığının hayvan modellerinde değerlendiriliyor.

Multipl Skleroz (MS) : MS beyin ve omurilik genellikle fiziksel ve bilişsel yetiyitimi ilerleyen sinir aksonlar ve demiyelinizasyon neden olan bir otoimmün hastalığıdır. Şu anda hastalık için bilinen bir tedavisi yoktur. için Ulusal Multipl Skleroz Derneği orada MS ile Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşık 400.000 kişi bulunmaktadır göre . GRNOPC1 MS olmayan bir insan primat modelinde Profesör Jeffery D. Kocsis Bölümler Nöroloji ve Nörobiyoloji ile bir işbirliği içinde Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Gazi İşleri Bakanlığı olarak test edilmektedir.

Canavan Hastalığı: Canavan hastalık genetik bozukluk bir grup leukodystrophies denilen anormal gelişim ya da yozlaşma Miyelin ile karakterize ait ölümcül bir nörolojik hastalıktır. Belirtiler Canavan hastalık mevcut yaşamın ilk altı ayında ve ölüm genellikle 3 gerçekleşir - 10 yaş . GRNOPC1 Dr Paola Leone Müdürü Hücre ve Gen Tedavisi Merkezi ile işbirliği içinde Canavan hastalığın kemirgen modelinde Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği New Jersey of test edilmektedir.

Arka Plan GRNOPC1 üzerinde

Geron 's hESC programları hakkında ek bilgi ve GRNOPC1 kullanılabilir Geron web sitesinde yer almaktadır www.geron.com.

Geron Hakkında

Geron omurilik yaralanması, kalp yetmezliği ve şeker hastalığı da dahil olmak üzere , kanser ve kronik dejeneratif hastalıklar, tedavisi için ilk sınıfının Forum Ltd geliştiriyor. şirket ve farklı kanser birden fazla klinik aracılığıyla enzim telomeraz hedef bir kanser aşısı bir anti- kanser ilaç ilerlemektedir. Geron , ziyaret hakkında daha fazla bilgi için www.geron.com.

Bu haber bülteni ileriye dönük ifadeler içerebilir "güvenli limana Özel Menkul Dava Reformu Kanunu 1995 'in " hükümleri uyarınca yapılır . Yatırımcılar bu basın açıklaması Geron insan embriyonik kök hücre teknolojisinin potansiyel uygulamalar hakkında da açıklamalar ileri , riskleri geliştirilmesi ve ticarileştirilmesi potansiyel ürünler, klinik araştırmanın belirsizlik doğasında herhangi bir sınırlama olmadan riskler ve belirsizlikler de dahil olmak üzere içeren ifadeler , seyir teşkil uyardı sonuçları veya düzenleyici onaylara veya izinleri , gelecekteki sermaye ihtiyacı , ortak çalışan ve fikri mülkiyet haklarının korunması üzerine bağımlılık. Gerçek sonuçlar maddi sonuçlar ileriye dönük ifadeler bu beklenen farklı olabilir. Bizim sonuçlarımıza ve diğer riskler ve belirsizlikler etkileyebilecek olası faktörlere ek bilgiler zaman Geron 's periyodik raporlarında zaman , çeyrek 31 Mart 2010 sona eren 10 -Q Formunda yıllık rapor da dahil olmak üzere ayrıntılı olarak açıklanmıştır.

İLETİŞİM :

Anna Krassowska , Ph.D.

Yatırımcı ve Medya İlişkileri

650-473-7765

info@geron.com

  • Like 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

ya artık bulsalar şu tedaviyi.. hergeçen gün bi tedavi yöntemi bulunduğu ve deneneceği açıklanıyor.. bu doktorlar bi araya gelsede bulduklarını birleştirse daha güzel olmazmı..

Bencil Olmayın,, Sencil Olun...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

bu gün bozuk olan morelim biraz düzelti bu haberden sonra :)

geron firmasının ciddi bir ilaç firaması ve çok büyük maddi kaynak ayırmışlardı bu işe ama ne olduysa daha önce insanlar üzerinde olması gereken deneyler ertelenmişdi

abd nin en önemli saglık kurumu olan F.D.A bu onayı vermesi çok ama çok önemli bütün dünyanın referans aldığı bir kurum inşallah denemeler başarılı olursa çok kısa zaman içeresinde tüm dünyada tedavi olarak uygulanır.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Geronu bilmeyenler için özetleyeyim.

Obama Başkan olunca kök hücreye destek ve izin vermişdi. O zamana kadar Emriyon Kök hücre çalışmaları yasakdı. Klise tarafından da yasakdı. Hatta Papa obamadan sonra servetini Kök hücre çalışmalarına bağışladı.

Fakat ilk yapılan deneyler sanırım olumsuz sonuçlandı. Hata yapmışlardı. Şimdi Sorunu Halledip tekrar başlıyorlar.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

öncelikle paylaşımın içn teşekür ederim can umarım bu haberler gerçek çıkarda insanlar mutlu olurlar ve bende papanın dediği gibi tüm servetimi bağışlarım neyleyim dünya malını

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap