Tatli Bela

Kıza Bak Adama Bak Demeyin...

Önerilen İletiler

Kıza Bak Adama Bak Demeyin

Lisede okurken yaz tatillerinde bir ayakkabı mağazasında tezgahtar olarak çalışıyordum. Birgün Bir çift müşteri geldi.Kız çok güzeldi.Yüzünde bedenine kusur bulamazdınız. Ağzı dudakları bir çift kirazdı sanki. Yüzü bebek gibi idi.

Yanında akrabası zannettiğim bir adam vardı; kızın güzelliğine tezat o kadar çirkin kısa boylu kel yüzü sevimsiz bir adamdı.

Eskiden çok heyecan yapardım kızlarla olan ilişkilerimde. Bir sevgilim lisede oldu. Elini tutuncaya kadar lise bitti.Neyse gelelim barbimize.. Kız çok güzel olduğundan , bana ne oluyorsa heyecanlanmıştım. Hayranlıkla eğildim ayakkabılarını giydirdim. Yani ayaklar aşağıda diye bakımsız değildi ; onlar bile güzeldi.

Kız ve yanındaki bey dışarı çıktı. Ekrem abiyle göz göze geldik..Hayran kaldığımı anlamıştı. “Bak dedi bu kız yanındaki adamla evli “ dedi güldü. Şaşırdım.Ağzım açık kaldı “nasıl olur böyle bir şey! Bu kız bunu nasıl almış Ekrem Abi” dedim. Zengin mi dedim acaba ondan mı. Gülerek yok bak anlatayım dedi.

“Bu kız aşağıda bir dükkanda çalışıyordu” dedi. Bu adam buna aşık oldu. Kıza açıldı kız kabul etmedi. Kıza hergün çiçek gönderiyordu ancak kız kabul etmiyordu.Her seferinde tersliyordu. Adam bıkmadan çiçek gönderip akşamlarıda kızı dışarda bekliyordu. Aylarca yağmur altında elinde şemsiye kızın çıkışını beklerdi. Derken önce normal arkadaş oldular. Beraber yürüdüler. Adam ilgisini hiç eksiltmedi saygısınıda bozmadı. Derken kız adamın ilgisine sevgisine inandı ve arkadaşlık isteğini kabul etti sonunda.

ALDIĞIM DERS: Hiçbirşey gözüktüğü gibi değildir. İnsanları kolayca yargılamamak gerek. Sevgi emek ister. Emeksiz sevgi olmaz. Bundan sonra çiftleri yolda yürürken kolayca yargılamayın. Kim bilir onları bir araya getiren belki de bir çift içten sözdür yada yağmurda usanmadan açılmış bir şemsiyedir.

Hakan GÖNCE

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap