Vatan...

Engellilere Müjde

Önerilen İletiler

3926.jpg

Hayırsever işadamı Zeki Zorlu tarafından yaptırılan Engelliler İş Okulu, önümüzdeki dönem eğitim vermeye başlayacak

Millet Mahallesi'nde 42 dönüm üzerine inşa edilen Engelliler İş Okulu'nda incelemelerde bulunan Vali Şahabettin Harput, bu okulun eşsiz bir eser olduğunu söyledi. Harput, Engelliler İş Okulu'nun müdür atamalarının yapıldığını kaydetti. Harput, "Bu okul Bursa için önemli bir kazanç. Bu yıl başında engelli öğrenciler, okulda eğitim görebilecek. Buranın inşa edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. 12 milyon TL'ye mal olan eğitim yuvasına, hayırsever işadamı Zeki Zorlu da 2 milyon TL destekte bulundu.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Engellileri topluma karışması yerine, Yani bütün okulları engellilere uygun yapıp herkes gibi ötekileştirilmeden aynı okullarda eğitim görmenin yanı sıra

Engellileri toplumdan ayırıp ayrı eğitim görmelerine açıkcası ben karşıyım

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Can, aynen bende sen gibi düşünüyorum,

...ayrı okul!

......ayrı bir yerde değil de... mesleki eğitim yerlerinin tamamının engellilere uygun yapılmasının daha doğru olacağı fikrindeyim.

Büyük ihtimalle bu mesleki yerin yapılmasına katkı sağlayan kişi iyi duygular ile hareket etti birşeyler yapmak istedi bu anlamda duyarlılığından dolayı kendisine teşekkür etmek gerek fakat ne yapması konusunda doğru bilgiye sahip değildi veya kendince böylesinin engelli kişiler için daha rahat olacağını düşündü. Yani bu yerde engellilerin hiçbir sorun yaşamayacağı şekilde yapma fikriyle hareket etti.

Var olanları değiştirmek düzeltmek daha zordur diye düşünmüşte olabilir. Sonuçta ne düşünmüş ise iyi niyetli düşünmüştür. Belki zamanla burasının adı yalnızca iş eğitim okulu olur ve engelliler bilir ki burada çok rahat eğitim alınabiliyor. Engelli engelsiz hepbirlikte eğitim görülür....

Birde şu var acaba burası zihinsel engelliler düşünülerek yapılmış bir yerde olabilir mi? Özel bir eğitim anlamında?

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

zenginler birazda bu tür toplum ve insan yararına işler yabmalı yoksa ne anlamı olurki zenginliğin bu dünya ya hüküm eden 50 yıl kanuni sultan süleymanda bir şeyler götüremedi öbür tarafa sakıp sabancı haberde adı geçen zeki bey ve diğer yardım sever iş adamı ve zenginlerden allah razı olsun diyiyorum..

hayat da önemli olan zengin olman değil yiğen gönlünün zengin olması :)

allah bizi gönlü zengin insanların bol olduğu bir halk eylesin

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap